Mencari Mr. Charming oleh Anna Lee - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Sunday, July 30, 2017

Mencari Mr. Charming oleh Anna Lee

Assalamualaikum..
Hye semua..

Masih adakah lelaki yang bersifat charming?
Sedangkan definasi charming berbeza-beza pada setiap orang..
Bila baca novel ini, memula rasa menyampah giler dengan watak Lara tu..
Tapi bila makin lama baca, makin faham kenapa watak tu macam tu..
Memang setiap manusia punya impian berbeza..
Tapi impian itu akan berubah bila bertambahnya usia dan juga pengalaman..

Novel yang nampak macam cliche tapi bila baca isinya lain..
Kita sebagai pembaca dibawa mengembara ke dunia Lara..
Lara seorang peulis yang penuh angan dan impian..
Cita-citanya ingin mencari Prince Charming..
Tapi yang dijumpainya Indah Water yang penuh sinis..
Berkenalan pula dengan Fazrin yang suka cakap lepas dan mengutuk..
Tetibe terjupa lelaki yang memenuhi semua kriteria idaman Lara..
Sam.. Tapi..

Siapa agaknya pilihan Lara??
Antara Sam yang sweet macam madu, Indah Water yang sini dan Fazrin suka mengutuk?
Tapi siapa Indah Water tu sebenarnya??
moh le baca wei..

Sha baca pada 27.07.2017 dan habis pada 28.07.2017..


5 comments:

  1. macam best jak cerita dia nih..

    ReplyDelete
  2. wah bestnya...sorry sha...lupa pulak nak bankin duit buku..busy lately

    ReplyDelete
  3. Eeiiiii, mcm best la pula.....ni yang buat hati mrs pip nak beli buku lagi...

    ReplyDelete
  4. mak aiiii sehari je baca boleh habis. Kalau kita mau makan berbulan.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..