Shoplinks.Asia

Sunday, July 16, 2017

Aktiviti Hujung Minggu

Assalamualaikum..
Hye semua..

Buat apa weekends ini..
Sha macam biasalah..
Stay kat rumah je..
Encik suami kerja weekend ini..

Sabtu ada aktiviti kat pejabat sampai pukul 2..
Lepas tu balik rumah, kemas dapur..
Solat, kemudian semua tido..
Bangun elok-elok je sebelum asar..
Memang kepenatan lah.. Hehehe..

Ahad pula tak ada buat apa pun..
Cuma rutin harian, lipat kain, gosok baju sekolah anak.. Kemas beg baju bebudak ini..
Memasak dan relax depan tv..
Sambil baca novel..
Sebok-sebok pun sempat gak mbaca 3 buah novel..
Novel apa sha baca??
Klimaks, Cucur Bawang & Kopi 'O' serta Siong.. Yeah!!

Hidup kalau tak membaca cam tak rock pula.. Hehehe..
Tadi sempatlah bermenung depan rak buku..
Tak sangka dah ada 78 buah buku..
Itu yang dah baca..
Yang belum baca ada 28 buah buku..
Ish.. Kegembiraan yang luar biasa sangat..

Jom share kegembiraan korang..
Sha doakan walau apa pun yang korang lalui sepanjang weekand ini korang akan sentiasa bahagia..

13 comments:

  1. Happy weekend...
    Kita tak buat apapun weekend, just busy petik hasil di kebun sayur..
    Bekalan seminggu.

    ReplyDelete
  2. makk aihh banyaknya sha. 78..dah boleh buat library dah umah sha..kalau dekat sure irda nak pinjam buku..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki.. Sha suka je bagi kengkawan pinjam..

      Delete
  3. Ana kalau weekend pula rasa bosan duduk rumah. Mesti nak merayap. Paling tidak ke rumah parents atau mertua. Buat2 semak dekat sana.hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok juga tu ana.. Dapat berkumpul reramai..

      Delete
  4. Camne sha baca buku ekk.. Sehari leh baca 3 buah buku.. Cepat betul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha selalu curi-curi masa untuk membaca nie Lea.. Kikiki..

      Delete
  5. Alolo comeynye budak2.. Rasa mcm nak join je diorg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diorang nie kalau ada yang joint, lagi menjadi.. Hehehe..

      Delete
  6. Aduii, 78 buah buku.. Memang salute la.. =)

    ReplyDelete
  7. weekend lepas aida kat umah kakak.
    dia buat makan-makan.
    kami bantu dia :)

    ReplyDelete
  8. weekend kita sama...biasa stay kat rumah jer

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI