Three Meals A Day : Jeongseon Village (S2) - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Thursday, September 7, 2017

Three Meals A Day : Jeongseon Village (S2)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha tengok Three Meals A Day : Jeongseon Village (S2)
Season yang ini mereka kena bercucuk tanam..
Tanaman itu akan digunakan sebagai bahan masakan mereka..
Hos untuk rancangan ini ialah Taecyeon, Lee Seojin & Kim Kwangkyu..
Dalam episod yang ini mereka langsung tidak dibenarkan membeli bahan masakan..
Memang ohsemlah nengok mereka bercucuk tanam..
Memasak dari apa yang mereka tanam dan bela..
Dapat tengok Taecyeon tanam kentang.. Perah susu kambing..
Memang seronok sebab ada tips untuk tanam pokok dan juga cara masak..
Nak cubanya entah bila.. Hehehe..

Untuk Jeongseon Village (S2) ini ada 18 episod semuanya..
Ada artis undangan bermula episod dua..
Antara artis undangan dalam Jeongseon Village (S2) ini
Park Shin-hye, Ji Sung, BoAYoo Hae-jin, Kim Ha-neul, Choi Ji-woo, Son Ho-jun, Hong Seok-cheon & Lee Sun-kyun..
Siaran untuk Jeongseon Village (S2) ini bermula dari 15 May sehingga 11 September 2015..


12 comments:

  1. Rajin sha tonton drama korea ya

    Nak rileks penat kerja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalunya sha punya eskapisme.. buku dan drama korea..

      Delete
  2. tengok dah hari tu kat youtube, tengok pun pasal ada park shin hye ...
    seronok dan kelakar taecyeon tu bila ada park shin hye ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Episod yang ada park shin hye tu memang kelakar.. sabar jelah tengok perangai Taecyeon tu.. hahaha

      Delete
  3. bestnya guests dia ada Son Ho Jun, Ji Sung, BoA dengan Kim Ha Neul! nak kena tengok ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best.. Tambah bila guest memasak dan berkebun..

      Delete
  4. x nak baca.. nak lalu jerk.. takut terjebak.. huh..

    ReplyDelete
  5. lama dah tinggalkan rancangan korea since dah takda astro

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..