Criminal Minds (Korean Drama) - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Monday, September 11, 2017

Criminal Minds (Korean Drama)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Bila Korea buat semula Drama Criminal Minds, memang deabak lah..
Teruja Sha bila tahu diorang buat..
Terus Sha cari.. Walaupun baru ada 11 episod je tapi memang best..
Aksi, lakonan dan jalan cerita memang mantap..
Terbaiklah.. Suka Sha..
Pada Sha versi Korea nampak lebih menyeronokkan untuk ditengok..
Tengah sabar menanti episod seterusnya ini..
Untuk versi Korea ini ada 20 episod..
Tak pastilah akan ada season seterusnya atau tak..
Hopefully adalah.. Sebab ceritanya ohsem..
Pelakon-pelakonnya juga Sha suka..

Walaupun ada komen mengatakan pelakon-pelakon dalam versi korea ini agak kurang menyerlah.. Pada Sha mereka tetap ohsem.. Sha tengok bukan sebab pelakon walaupun Sha minat Lee Joon-Gi tapi sebab plot cerita itu sendiri sangat ohsem.. Bila tengok watak penjahat, pergh!! Terbaiklah.. Versi korea ini lebih menarik.. Sha dah stop tengok versi Inggeris sebab terlalu panjang season dia.. Hopefully versi korean tak sepanjang versi Inggeris.. Masih menanti episod 15 - 20..

Episod 12 Hyun-Joon kena tangkap atas tuduhan membunuh.. Berkait pula dengan kes yang melibatkan Hyun-joon dan Sun-Woo masa mereka remaja.. Kena tengok cerita ini dari mula tau sebab ada dua kes yang akan saling berkait sepanjang drama ini berlangsung.. Satu kes Nadeul River dan Reaper..


 Pelakon-pelakon yang ohsem..


Boleh tengok di

18 comments:

  1. baru tengok 2 episod drama ni. suka sebab pelakon dia best tapi jalan cerita dia berat sgt utk saya plus dh jemu tgk kdrama pasal detektif dan pembunuhan so tak tahu nak sambung ke tak..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup.. Jalan cerita dia berat sikit.. Tambahan pula banyak pasal pembunuhan dan penjenayah kan..

      Delete
    2. hmmm..banyak sgt kes pembunuhan dalam drama korea sekarang ni.

      Delete
  2. wahh. nak sedut drama ni dari kak sha boleh? ahahaha.

    kc tag kak sha http://www.sayidahnapisah.com/2017/09/comeback-giveaway.html :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki.. Boleh je.. Mai la datang rumah.. :) Tengok kat sini KC http://kissasian.ch/Drama/Criminal-Minds

      Delete
  3. Wah, dari review akak nie macam best jea citer nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang best sebab akak suka cerita aksi macam nie..

      Delete
  4. sha tengok kat online ker sha?ada laman webnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha tengok dekat sini http://kissasian.ch/Drama/Criminal-Minds

      Delete
  5. oh korea pun ada criminal minds, dulu2 memang suka citer ni versi inggeris tu tapi sejak dah stop astro nih memang tak tengok dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha pun tengok versi Inggeris tu tapi dekat 8tv.. Bila masa tayangan dah lewat sangat, tak tengok dah..

      Delete
  6. macam best jea drama ni..nak try tengoklah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trylah Radhia.. Pada Sha memang bestlah..

      Delete
  7. Susah lah nak ckp org yg minat sgt drama korea ni kan hihi...Semuanya best pada mereka.

    ReplyDelete
  8. Hana teringin nak tengok sebab ada Lee Joon Gi dengan Moon Chae Won. Pelakon yg memang terbaik, tambah lagi LJG memang buat stunt sendiri, jadi memang nampak real kalau dia beraksi. teringin juga nak tengok US punya tapi panjang sangat, tak minat jadinya

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..