Bila Encik Suami Menjahit - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Tuesday, September 26, 2017

Bila Encik Suami Menjahit

Assalamualaikum..
Hye semua.. 

Semalam entah kenapa, semangat sungguh encik suami potong kain..
Katanya dia ada tengok video bagaimana nak jahit seluar..
Senang je katanya..
Itu yang semalam diguntingnya kain lebihan buat langsir sebelum ini..
Guna kain yang memang ada dekat rumah untuk eksperimen..
Kalau jadi baru boleh beli kain yang betul.. 

 
Proses memotong kain..
 
Seluar dah siap..
Bolehlah kan buat permulaan..
Ini dari kain langsir..

 
Ini pula encik suami buat dari kain baju kurung Sha..
Kebetulan memang tak pakai..
Dia amik kain dan getah tu..
Seluar ini untuk Imani..

15 comments:

  1. Wah hebat nya suami sha jahit jadikan seluar. Nampak jadi dah tu. Lepas ni beli kain je lah buat seluar sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah.. Tapi nak tunggu dia free tu yang payah.. Hehehe..

      Delete
  2. Bagusnya suami boleh menjahit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. Sikit-sikit tu bolehlah..

      Delete
  3. Wahh, bukan senang tue, bila si suami menjahit.. Pandai la suami akak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wife nya tak berapa nak pandai shikin.. Kikiki..

      Delete
  4. wah bestnya en somi pandai menjahit untung anak2 sha

    ReplyDelete
  5. wow pandainya jahit! MEnjadi lah seluar tu. Cantik kemas pulak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la.. Try and error je tu.. Dah minat dia kan..

      Delete
  6. Ekekekek rajinnye en somi sha.. Siap buat seluar agik.. Comel lak tu.. hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semangat tetibe.. Habis kain baju kurung sha dengan lebihan kain langsir jadi mangsa.. Nasib baik jadi.. Kikiki..

      Delete
  7. kagum mrs pip ... mcm senang jer nak buat ... bagilah tutorial ...
    mrs pip ni bab menjahit mmg lemah lah sangat....

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..