Baby Driver (2017) - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Monday, September 18, 2017

Baby Driver (2017)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Tak best ceritanya.. Huhuhu..
Best masa aksi memandu je..
Transporter juga still the best..
Tapi masib boleh layan di petang hari..
Cumanya tak sesuai ditonton bersama anak-anak..

Kisah pemandu kereta yang sangat menggunakan nama samaran Baby..
Saat cinta menyapa mata, Baby tidak lagi mahu memandu untuk penjenayah..
Namun dia diugut.. Orang jahat kan.. Mengugut jelah kerjanya..
Kerja terakhir yang bermula dengan kacau bilau berakhir dengan kematian..
Kerana naluri Baby bukan penjenayah dia berusaha menyelamatkan mereka yang tak bersalah..
Akhirnya Baby menyerah diri setelah semua halangan berjaya dimusnahkan..

Gitulah filem Baby Driver ini..
Memandu bersama muzik yang ohsem..
Owh ya.. Sha tonton online je..


14 comments:

  1. Ingtkn cam cite baby boss td..hehe

    ReplyDelete
  2. aida pun br tgk kelmarin.
    a'ah. x best lah.
    memula aida tak faham jalan cerita.
    then asben explain. oiye ker?
    nama nyer baby.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha pun terpaksa cari sinopsis filem ini dekat wikipedia.. agak kureng sikit..

      Delete
  3. Lama dah tak tengok wayang. Dok counting days nak tengok Tombiruo... kalau encik husband nak bawa pergi la.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha tengok online je sis nora.. tapi tombiruo tu adik ajak gi tgk dengan dia.. girl days out katanya.. hehehe

      Delete
  4. Kalau x best, tak nak tengoklah ..hehe

    ReplyDelete
  5. tak best yea..xmau lah tengok..ahaks

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..