Amani & Gaun - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Monday, September 25, 2017

Amani & Gaun

Assalamualaikum..
Hye semua.. 

Anak dara Sha ini cepat tinggi..
Banyak seluar dia dah pendek..
So minggu lepas memang merata kami cari seluar untuk dia..
Dalam pada mencari seluar terjumpa lah gaun dan baju kurung cantik-cantik..
Tapinya saiz Imani..
Saiz Amani tak ada.. Kalau ada pun lengan pendek..
Ayahnya tak bagi beli.. 

Bayangkan, mencari dari Manjung, Lumut dan Kg Gajah..
Sudahnya jumpa dekat Tanjung Malim..
Itupun dapat seluar je..
Sehelai RM10 tau..
Bila dah dapat seluar, barulah lega..
Ayahnya suruh ambil gaun untuk Amani dan Imani..
Amani punya Sha beli saiz 12 tahun..
Baru muat dan labuh.. Lepastu Sha belikan dia inner jenis baju..
Bolehlah dia pakai inner dengan gaun tu..
Imani punya Sha beli saiz 6 tahun..
Lama sikit boleh pakai.. 

Seronoklah mereka berdua..
Lama dah mengidam gaun.. Hehehe..
Anak gadiskan.. Melawalah je kerjanya.. 

12 comments:

  1. bila ank gegurl gtu la..nk melawa kn

    ReplyDelete
  2. Comelnya amani dan imani. Best bila ada anak perempuan ni mcm2 boleh beli. Baju pun xmahal mcm anak lelaki.

    ReplyDelete
  3. dah lama beno anak2 dara aida tak pakai gaun.
    sejak da beso panjang... sejak dah sunti, ayah diorang tak kasik dah ber gaun-gaun ha ha ha.
    now, aida da start nak beli kan diorang blouse.
    kebetulan dua dara aida dah nak sama saiz, sha.
    save lah skit ha ha ha. beli beza-beza and diorang boleh share.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau sama saiz memang senang aida.. Beli 3,4 pasang tapi boleh gilir-gilir pakai.. Kikiki.. Masa ni la pun nak bagi dema pakai gaun.. esok2 dah besar dah tak naknya..

      Delete
  4. Melentur buruh biar dari rebungnya ye Sha....alhamdulillah...
    Anak anak hakak dulu masa kecik hakak suka pakaikan seksi seksi hihi....sebab rasa nampak cute gitu. Tp bila dah baligh ni...alhamdulillah depa pandai tutup aurat sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. Kita memberi tunjuk ajar semoga mereka kekal di jalan yang baik..

      Delete
  5. Cantiknya gaun Amani dan Imani.. =)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..