Mengecat Perpustakaan - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Friday, August 4, 2017

Mengecat Perpustakaan

Assalamualaikum..
Hye semua..

Semalam Sha mengecat Perpustakaan..
Kami settlekan bahagian bawah dahulu..
Alhamdulillah.. Hampir siap..
Hari ini sambung sikit lagi..
Sebenarnya aktiviti ini dibuat untuk menceriakan Perpustakaan..
Selain itu, kami nak habisan cat-cat lebihan..
Sayang dibiarkan keras tak diguna..
Itu yang timbul idea untuk mengecat..

Corak yang kami buat itu dicadangkan oleh rakan sekerja Sha..
Katanya corak itu famous sekarang ini..
Cara nak buat pun senang..
Cuma perlu bubuh salotape sahaja..
Silang-silangkan salotape itu di dinding..
Kemudian bolehlah mula mengecat..
Siap cat, biarkan kering..
Kemudian cabut je salotape tu..
Sudah siap.. Pastikan guna warna yang ceria..
Barulah ruang tu nampak berseri..

Proses menampal salotape..

Proses mewarna secara berselang seli..

Kejadian yang dah siap tapi salotape belum cabut lagi..

Kejadian setelah salotape dicabut..

Proses menambah mana yang terkurang..
Touch up.. bagi cantik..

Sudah siap.. Barulah cantik dan ceria..

13 comments:

  1. cantik dan ceria warna yang digunakan

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Tu lah.. Makin semangat nak ke pejabat.. Kikiki..

      Delete
  3. kalau tebal lagi cat tu lagi menari tertarik tu.. kreatif korang ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini je yang ada.. Berkreatif setakat yang mampu.. Hehehe..

      Delete
  4. wow cantiknyaaa!! Nak buat jugak tapi takut comot hahahaha

    ReplyDelete
  5. Kreatif, boleh tiru ni....hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila tiru encik Azlan.. kami pun tiru kat google.. kikiki

      Delete
  6. Kreatif. Hasil pun cantik dan ceria :)

    ReplyDelete
  7. buat ramai2 memang seronok...terus ceria library

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..