Weekand & Buku - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Monday, May 15, 2017

Weekand & Buku

Assalamualaikum..
Hye semua..

Weekands korang buat apa??
Sha duduk umah je..
Keluar kejap gi Pasar Malam beli pau..
Selebihnya dekat rumah..
Encik suami buat weekands ini.. so takde lah berjalan..

Rutin harian seorang isteri dan ibu..
Basuh baju sekolah anak..
Kemas beg sekolah dan beg baju anak-anak..
Malamnya gosok baju sekolah anak-anak..
Main masak-masak kat dapur..

Tapi untuk weekands kali ini selain dari rutin harian..
Sha berjaya melakukan sesuatu yang luar biasa..
Sha berjaya habiskan bacaan 4 buah novel..
Pergh!! Memang tak sangka..
Cinta, seram dan thriller..
Nak tahu buku apa?

Buku-bukunya ialah:-
1. Kerana Kau... Aku Kembali oleh Sophilea (391ms)
2. Penunggu oleh Siti Rozilah (573ms)
3. Aku, Dia & Pinky Promise oleh Anna Lee (595ms)
4. Lindungi Aku oleh Khairul Naim (379ms)
Sha berjaya baca sejumlah 1938 mukasurat..

Ini yang Sha nyatakan..
Ada juga buku yang hanya untuk Sha sahaja..
Yang itu tak payahlah Sha kongsikan..
Owh ya.. sebelum Ahad berakhir Sha dah pun memulakan bacaan buku kelima dengan tajuk Sayonara Cinta oleh Rosa Nur Imani..

Kawan-kawan buat apa je weekands nie??

13 comments:

  1. kalau bagi kat sha keempat empat ni. sha pilih yanng aku dia & pinky promise tu haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cerita tu best tau Sha.. Seronok sangat baca..

      Delete
  2. perghhh dalam sari dpt habiskan 4 novel ke sha? tumpu betul tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. Taklah Lea.. Sehari dua buku..

      Delete
  3. Wow.. 4 buah dalam masa dua hari weekend nie, memang hebatlah kak Sha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tau nak buat apa Shikin.. Amani pun sebok membaca.. Tukang kacau, si kecik tu..

      Delete
  4. WAH BNYKNYA BELI BUKU SLMT MMBACA

    ReplyDelete
  5. Banyaknya sha. Ana satu buku pun tak terusik dr bulan lepas. Huhu

    ReplyDelete
  6. manfaatkn masa yg ada dgn mbaca.. bgs juga tus sis, sedar xsedar hampir 2000 m/s juga kan =)

    ReplyDelete
  7. weekend MV mcm biasa...sabtu akan selesaikan untuk pakaian anak2 sekolah(ingatkan drg iron baju...dan MV akan iron baju wani n suami) selepas tu baru lah MV baca buku

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..