THE AMERZING BLOGLIST - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Tuesday, May 2, 2017

THE AMERZING BLOGLIST

Assalamualaikum..
Hye semua..
Jomlah joint THE AMERZING BLOGLIST
http://ameridzuan.blogspot.my/2017/05/the-amerzing-bloglist.html

1 MAY 2017 until 18 MAY 2017

 Short review post about AMERZING
 Blog yang sempoi dan Ohsem.. Yang paling best ialah owner nya menggunakan bahasa inggeris.. Nama blog pun sempoi..

A story about THE MOST AMAZING THING THAT HAS HAPPENED IN YOUR LIFE.
 Perkara yang Amazing.. Sudah tentulah berkahwin dan mempunyai cahaya mata. Kenapa?? Sebab sepanjang Sha membesar, bersekolah dan bekerja, Sha dikelilingi kaum Adam.. Adik beradik Sha 5 lelaki dan 2 perempuan (termasuk sha.. jarak usia sha dan adik perempuan ialah 8 tahun).. Sepupu yang sebaya dan rapat juga lelaki.. Mak pula tak ada masa umur 4 tahun (I got step mom).. So memang kena survive sangat-sangat.. Masa zaman kerja (Pelbagai jenis kerja-since form 4) Kawan-kawan juga lelaki.. Mereka layan Sha as a guy not a girl. Perwatakan Sha juga sedikit tomboy.. Sampailah Sha kena kerja dekat hotel sebagai kerani. Masa ini barulah ladies tapi time kerja je. Kemudian dapat kerja kerajaan (Pembantu Perpustakaan/Pustakawan), masa ini barulah dikelilingi kaum hawa.. Tapi tak ada dah make up-make up.. Kerja Sha tak memerlukan Sha bermakeup dan berhigh heels.. (Gilalah kalau pakai heels.. kena naik turun tangga tuh) Sha memang tak sangka akan berjumpa dengan my hubby sebab Sha sangat sombong (mereka kata termasuklah en. suami) Dan kalau dah jodoh tak ke mana.. Yeah!! It was an amerzing thing that happen to me.. I got a job and a jodoh.. Perancangan Allah jugalah yang sebaik-baiknya..

14 comments:

  1. To be honest, saya fikir nama blog nih sampai seminggu hahahah.. terima kasih banyak2 sebab sudi join segment yang saya anjurkan nih buat kali pertama dalam hidup nih hahaha.. Alhamdulillah, betullah orng tua2 cakap jodoh tak kemana, saya pun yakin dengan nasihat tu. Insya Allah, semoga Allah merahmati kita.. Amiinnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pergh!! Seminggu tu.. tapi memang sempoi.. hehehe

      Delete
  2. Sy pun dibesarkan dalam keluarga yg ramai lelaki. :)

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
  3. Gut luck sha.. seronok baca kisah hidup sha..

    ReplyDelete
  4. Sy cuma ada sorang adik lelaki, tapi perangai sy kasar 😂 Perancangan Allah adalah yang sebaiknya, walau dikatakan sombong tapi kalau dah jodoh... tetap melekat 😉

    ReplyDelete
  5. Hai.. salam kenal dari follower #591 dari Indonesia.. Alhamdulillah dapat rezeki berupa pekerjaan dan jodoh sekalian.. Memang allah dah jatah setiap rezeki hambaNya..

    theamazingjasmi.com

    ReplyDelete
  6. singgah sini dari segmen yang sama
    https://thisisme-38.blogspot.my

    ReplyDelete
  7. ooo...akak kerja kat library rupanya.
    alahai seronoknya hidup bila dikelilingi buku2. :)

    ReplyDelete
  8. haha, samalah kita sha bab adik beradik lelaki, then kazen2 pun lelaki juga yg sebaya ramai, bila pigi sekolah dpt lah girls school, happylah sikit, tapi after high school, masuk kolej, masuk U, bekerja ... semua pun lelaki jugaklah ... now dah ada anak, dua dua pun lelaki ...
    sha doakan mrs pip dpt anak gegirl pula ok :) ...
    bilalah boleh ada BFF in the house ni?
    hehe.

    ReplyDelete
  9. kita sama mv pun bekerja dikeliling lelaki di library 2 lelaki n mv seorang jer perempuan

    ReplyDelete
  10. dalam adik beradik, i'm the only one girl.. Sekarang baru nak belajar jadi seorang perempuan.

    btw, blogwalking dari segmen yang sama

    https://lovelysunshine93.blogspot.my/2017/05/the-amerzing-bloglist-believe-in-myself.html

    ReplyDelete
  11. Hi, I'm here for the final judgement for the AMERZING Bloglist winners. Maybe you will be one of 'em. Wait for the announcement on this 3 June 2017. Cheers!!!

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..