Ghost in the Shell (2017) & Hacker (2016) - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Monday, May 8, 2017

Ghost in the Shell (2017) & Hacker (2016)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Weekand hari tu Sha tengok dua filem ini..
Filem Hacker dan Ghost in the Shell

Review Sha untuk Ghost in the Shell
Citer yang menarik.. Pada Sha yang tak tengok versi mangga..
Part yang Major (watak utama) jadi invisible tu memang menarik..
Riaksi wajah dia memang nampak macam robot..
Menariklah sebab Scarlett Johanson yang bawak kan..

Hacker pula kisah pasal seorang budak yang dendam dengan bank
Sebab mak dia kena buang kerja..
Kemudian dia joint ada satu website yang mengenakan orang-orang berudit ini..
Dan mula buat duit.. Kalau tengok, nampak macam senang je..
Tapi pada Sha filem ini memang menunjukkan teladan yang tak baik..
Sila jangan tengok.. hehehe..
Ending dia, mamat ini kena tangkap tapi bukan sebagai dia..
sebagai orang lain dan kena hukum penjara dua tahun..
Masa ni baru dia sedar apa yang dia hilang akibat obses sangat nak balas dendam dekat bank tu..


Sumber gambar Google Image.

3 comments:

  1. Suka tengok lakonan Scarlett Johanson 😍

    ReplyDelete
  2. Boleh try tengok cite ni nanti.. cam menarik jerk..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..