Invasi oleh Raja Faisal - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Saturday, February 18, 2017

Invasi oleh Raja Faisal

Assalamualaikum..
Hye semua..

Walaupun buku yang Sha beli, masih banyak belum dibaca..
Namun Sha beri laluan kepada buku-buku dari Perpustakaan Negara Malaysia..
Ada yang menarik perhatian Sha..
Antaranya ialah Invasi oleh Raja Faisal..
Kita baca genre lain pula selain seram..

Buku ini menceritakan kelangsungan hidup manusia selepas diserang makhluk asing..
Bagaimana kedatangan makhluk asing tu mampu merubah manusia..
Daripada jahat kepada baik..
Untuk hidup, manusia juga sanggup menjadi pembelot..
Novel yang menarik cuma endingnya biasa sahaja..

Satu lagi yang menarik mengenai novel ini adalah quote di setiap permulaan bab..
Dan quote yang paling ohsem adalah "It is not the strongest of the species that survive, nor the most intelligent, but the one most responsive to changer."-Charles Darwin. Memang sepadan sangat dengan cerita ini..
Nama watak utamanya juga unik Ahmad Bayani.
Silalah baca.. hehehe..

Baca pada 13.02.2017 dan selesai pada 15.02.2017.

Invasi oleh Raja Faisal
Buku ini hak milik Perpustakaan Negara Malaysia..

11 comments:

  1. tak berapa nak minat sangat kalau genre macam niih .. hehe

    ReplyDelete
  2. Nampak menarik ni.
    Salam kenal, sis.

    ReplyDelete
  3. wow.. bagus betul.. siap buat pnjaman kat librabry.. semangat membaca yg tinggi..

    ReplyDelete
  4. Fuhh makhluk asing bagai haa. Hihi. :D

    ReplyDelete
  5. Buku jenis ni saya suka baca.....

    ReplyDelete
  6. kalau MV..minat juga buku mcm ni..tapi kena ngam timing baca

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..