Shoplinks.Asia

Sunday, February 19, 2017

Buku Idaman Hati

Assalammualaikum..
Hye semua..

Sha ini suka lupa..
Jadi Sha nak letak kat blog ini..
Letak apa???
Inilah buku-buku yang menjadi idaman hati..
Yang masih tertunggak dalam list untuk dibeli..

Bukan hanya seram tapi macam-macam..
Sha nie baca semua genre tau..
Cuma sejak tahun lepas terjatuh cinta dengan genre seram dan thriller keluaran penulis Malaysia... Sha respek penulis-penulis ini..
Semoga mereka terus berkarya..

Buku-buku nya ialah:-
  1. Fugitif oleh Maya Iris
  2. Projek Seram Lif oleh Ninie Othman, Resmanshah & Helmi Effendy
  3. Jeritan Puaka oleh Ninie Othman
  4. Mannequein oleh Ilya Abdullah
  5. Projek Thriller Vape oleh Zaifuzaman Ahmad, Helmi Effendy, Salleh Kausari & Syasya Bellyna
  6. Janji Julia oleh Maria Kajiwa
  7. Datang Pada Waktunya oleh Maria Kajiwa
  8. Mitos oleh Ramlee Awang Murshid
  9. Rahsia Gadis VIP oleh Maria Kajiwa
  10. Seteguh Illalang oleh Maria Kajiwa
  11. Kapur Kasut vs. kapur Tulis : Koleksi 50 Kisah Alam Persekolahan
  12. Semusim di Barzakh oleh Hadi Fayaddh
  13. Tarbiyyah Dari Langit oleh Hadi Fayyadh
  14. Ketika Azazil Berputus Asa oleh Hadi Fayyadh
  15. Aksara oleh Syafiq Aizat
  16. Awan oleh Syafiq Aizat
  17. Rooftop oleh Farrah Izzlorna
  18. Magisial oleh Jun Sahaja
  19. Parut oleh Zahida Zarkasi
  20. Fasad oleh Adnil Zaff
  21. Tangisan Berdarah oleh Hasrudi Jawawi
  22. Kau Kuseru oleh Hasrudi Jawawi
  23. Trilogi Seruan oleh Ismi Fa Ismail
  24. Kunci oleh Ismi Fa Ismail
  25. Mesej oleh Anna Lee
  26. Naskah Terakhir, Laura Isabella oleh Anna Lee
  27. Hello It's Me oleh Anna Lee
  28. Couple oleh Anna Lee
  29. Aku, Dia dan Pinky Promise oleh Anna Lee
  30. Isteri oleh S. MARA Gd
  31. Minyak Dagu oleh Ida Anuar
  32. Kebangkitan : Antologi Cerpen Seram 1.0
  33. Kisah Seram Malam Jumaat Vol 1 & Vol 2
  34. Fobia oleh Siti Rozilah
  35. Kesumat oleh Fitri Hussin
  36. Tempur oleh Ahmad Erhan
  37. Pareidolia oleh Ida Anuar
  38. Anding Ayangan oleh Ramlee Awang Murshid
  39. Penanda Kubur Anira oleh Hafiz Aziz
  40. Roommate oleh Khaidir Helmi
  41. Jejak Karmila oleh Nilam Himawari dan Rizalwan Ramli
  42. Buruan oleh Aiman Hazziq
  43. Kuintai Cinta Dalam Rahsia oleh Qurratu'ain (Pinjam Perpustakaan Negara Malaysia)
  44. Coke & Sundae I & II oleh Ilya Abdullah
  45. 566 Hari Mencari Cinta oleh Ilya Abdullah
  46. Awek Skuter oleh Ilya Abdullah
  47. Queen Control oleh Ilya Abdullah
  48. Antara 5 Cinta oleh
  49. Nalar: Biar dia rasa, harga sebuah dosaSharina Elisa
  50. Gigitan oleh Zaifuzaman Ahmad
  51. Bukan Sundal Malam oleh Khairul Zaman khobin
  52. Kakak Kemboja oleh Naim Tamdjis
  53. Petaka Nyawa oleh Riduan Judin
  54. Penunggu Cinta oleh Zyra Safiya
Banyakkan??
Buat masa nie.. Nie je yang ingat.. 
Hehehe.. Nanti-nanti, tambah lagi..
Yang Sha cross tu Sha dah jumpa dan beli.. Hehehe..

15 comments:

  1. Wah 42 buku bakal dibaca sis... boleh tahan banyak tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang nie belum lagi berjumpa.. Masih mencari..

      Delete
    2. Hehehe... cari sampai dapat.... hehe

      Delete
  2. wah, kagum saya .. awak ni memang pembaca yang tegar! .... saya ni baru nak start novel reading, tu pun tak tau nak beli novel apa dulu sebagai permulaan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. nie je yang masih melekat hobinya selain tidur..

      Delete
  3. wow... mmg byk tu sis... teruskan hobi yer...

    ReplyDelete
  4. Banyaknya Sha 😵😵.
    Kagum betul Ana dengan Sha.
    RAM tu pun ana nk beli. Suka sgt dengan karya beliau

    ReplyDelete
    Replies
    1. RAM tu ada satu buku Sha belum baca lagi.. pengakhiran kisah Sunan..

      Delete
  5. Waaaa it's a long list lah kak! bagusnya ada minat membaca ni. Saya suka juga membaca tapi tak suka beli buku errr macam mana tu eh haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok je Syed.. tapi kena rajin ke Perpustakaan Awam LA.. boleh pinjam dan baca.. kalau dekat ngn ajak, boleh akak pinjamkan buku akak.. hehehe..

      Delete
  6. WOW!!!! ju pun baru nak pupuk minat mbaca novel smula tp kali ni mbaca novel karya negara luar. nak tingkatkn Bahasa inggeris ju =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la Sha pun nak mula membaca novel BI balik.. Lama dah tinggalkan.. hehehe

      Delete
  7. banyaknya list sha..MV baru nak start buku ke2 untuk tahun ni..kalau ikut list memang banyak nak baca

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI