Kitchen Tutorial - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Wednesday, December 21, 2016

Kitchen Tutorial

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sebelum ini Sha ada joint
#foodwritingchallenge - Day 5 Kitchen TutorialTapi tak ada tempek gambar.. Hehehe..

So dalam entry ini Sha tempek gambar khas untuk kamu-kamu semua..
Alahai.. gambar je pun..
nak buat entry juga..
Mestilah kan..

Ini berkaitan Kitchen tutorial.. Okay..
Inilah kejadiannya bila Sha memasak..
Mesti bahan disediakan terlebih dahulu..

Kitchen Tutorial, Masak-masak 
Ini untuk masak Sambal tumis ikan..
Bahan dah prepare.. Tinggal nak masak je..
Memula goreng ikan dulu..
Kemudian tumis bahan-bahan tu semua..
Settle.. Hehehe.. 

Kitchen Tutorial, masak-masak 
Ini pula menu kedua..
sayur bunga betik..

Selalunya menu Sha mesti ada sayur, ikan atau ayam..
kadang-kadang je Sha akan buat 3 ke 4 menu untuk makan..
ini kalau datang mood rajin ya amat.. hehehe..

13 comments:

  1. makan macam ni pun dah sedap...heheehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. selalunya menu ringkas lagi menyelerakan..

      Delete
  2. sedapkan bunga betik..sy suka makan hehhehe

    ReplyDelete
  3. sayur bunga betik kita takpernah rasa :(

    ReplyDelete
  4. amboi..rajinnya..cik nor klu mkn nasi adalauk ngn syur jd la..:)

    ReplyDelete
  5. Murni tak pernah makan sayur bunga betik..takut pait..tp mesti sha masak sedap..kena pulak dgn sambal tumis ikan..perrhh

    ReplyDelete
  6. Bila perut dah lapar. Menu ringkas pun sedap

    ReplyDelete
  7. tak pernah makan sayur bunga betik tu..tak kelat ke rasanya?

    ReplyDelete
  8. kalau rajin memang macam2 jadi kan sha..mcm MV juga

    ReplyDelete
  9. tak pernah makan sayur bunga betik lg.. mnarik!

    ReplyDelete
  10. perghh. 2 3 lauk tu perlukan komitmen dan sokongan yg padu ! hahhaha. mek pun same cam kak sha, kne prepare segala bagai bru bleh campak dlm kuali.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..