Shoplinks.Asia

Wednesday, November 30, 2016

Birthday Giveaway by KasihkuAmani Tamat

Assalamualaikum..
Hye semua...

Tepat jam 12.59 malam hari ini, GA Sha akan tamat ye..
Esok Sha umumkan pemenang..
Insya Allah...

Terima kasih buat semua yang sudi menyertai GA Sha..
Tak sangka sambutan memberangsangkan..
Alhamdulillah..

Buat yang akan menang tahniah Sha ucapkan..
Buat yang tak menang, jangan sedih-sedih..
Insya Allah, ada rezeki lebih Sha buat GA lagi ye..

Thank you guys..
You All semua memang ohsem..

Mee Tarik Warisan di Mydin Meru

Assalamualaikum.. 
Hye semua..

Maaflah kalau buat u guys terliur waktu-waktu gini ye..
Very-very the sorry ye..
 
Sha singgah makan di Mee Tarik Warisan lagi pada 20.11.2016.. 
Kali ini Sha pergi dengan family.. 
Dah penat shopping dalam Mydin Meru, kita makan pula..

 

Menu pilihan kami sekeluarga seperti dibawah..
Kesemua sekali termasuk 2 air (Milo dan oren)..

Dalam gambar di menu..

Bila dapat, macam ini..
Portion ini banyak tau..
Cukup untuk anak Sha makan berdua.. 
Sup, mee, daun sup dan telur mata..

Dalam gambar di menu..
RM11.80

Bila hidangan sampai.. Tak berapa best.. 
Tak macam masa Sha makan dekat Gombak.. Meriah dengan daging.. 
Yang ini tak meriah dengan daging..

Dalam gambar di menu..
RM12.80

Bila sampai.. Memang ohsemlah..
Meriah dengan daging, cendawan, mee, bawang dan cili capsicum.. 
Sampai tak laratlah Sha nak makan.. Encik suami yang tolong habiskan..

Birthday Giveaway by KasihkuAmani

TAMAT SUDAH
TERIMA KASIH SEMUA
Assalamualaikum..
Hye semua..

Second time ini nak buat..
Semoga ramai yang sudi joint..

Giveaway ini Sha buat sempena Bulan Birthday Sha dan juga Encik Suami..

Birthday kami jatuh pada Oktober dan November..
Disebabkan Sha ini peminat novel, maka hadiahnya juga novel..
Semoga dengan hadiah dari Sha ini, mampu memupuk minat membaca..
Cewah!! Kemain lagi ye..


Syarat Penyertaan:
1. Mestilah blogger di Malaysia.
2. Sila follow blog KasihkuAmani.
3. Buat satu entry dengan menggunakan tajuk Birthday Giveaway by KasihkuAmani.
4. Letakkan banner pada entry.
5. Banner hendaklah dibacklink ke sini.
6. Link penyertaan/url blog hendaklah ditinggalkan di kotak komen ini sahaja.

7. Pemenang akan dicabut oleh Sha dan juga Suami.


Hadiah Untuk Pemenang
Sebuah Novel X 4 orang pemenang
(Hadiah akan ditambah bergantung pada penyertaan)
Update : SENARAI HADIAH


Tarikh Giveaway : 01 Oktober 2016 hingga 30 November 2016
Pengumuman Pemenang : 01 Disember 2016
Tempoh Menuntut Hadiah : 01 Disember 2016 hingga 7 Disember 2016

Senarai Peserta Birthday Giveaway by KasihkuAmani

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha paparkan Senarai Peserta Birthday Giveaway by KasihkuAmani..
Mohon semak ye..
Kalau tak ada atau tercicir, boleh maklumkan Sha..

Peserta Ohsem
  1. http://masturanasarudin.blogspot.com/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani-30.html
  2. http://www.leaazleeya.com/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  3. https://belogs.blogspot.my/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  4. http://misspurple17.blogspot.com/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  5. http://muslimahsejati96.blogspot.com/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  6. http://airitanaka.blogspot.my/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  7. http://penselduabee.blogspot.my/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  8. http://akhalilah.blogspot.my/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  9. http://blognaqitaa.blogspot.my/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  10. http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  11. http://elsaalicious.blogspot.my/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  12. http://thezafirahnazri.blogspot.com/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  13. http://mylittlepad-syifa.blogspot.com/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani_3.html
  14. http://realsviors.blogspot.my/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  15. http://missobsesi.blogspot.my/2016/10/giveaway-birthday-giveaway-by.html
  16. http://starlavenderluna.blogspot.com/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  17. http://nam-comel.blogspot.com/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  18. http://msvelentine.blogspot.my/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html  
  19. https://smoochiemallow.blogspot.my/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  20. http://www.bondezaidalifah.com/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  21. http://jombercontest.blogspot.my/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  22. http://www.cekgunorazimah.com/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  23. http://jnjikita.blogspot.my/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  24. http://www.efaothman.com/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  25. http://www.bajuwarnacoklat.com/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html  
  26. https://hyheejabs.blogspot.my/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  27. http://mashitahmamat.blogspot.my/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  28. http://min-mi.blogspot.my/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  29. http://wannurnabihah.blogspot.my/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  30. http://www.mreena.com/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  31. http://akusukaketawa.blogspot.my/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html  
  32. https://unnianje.blogspot.my/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  33. http://www.zukidin.com/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  34. http://theathra.blogspot.my/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  35. http://minimeyra.blogspot.my/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  36. http://akupenulisluarbiasa.blogspot.com/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  37. http://www.sayidahnapisah.com/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  38. http://nfhuzairi.blogspot.my/2016/10/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  39. http://sweetsourleyra.blogspot.my/2016/11/segmen-birthday-giveaway-by-kasihku.html  
  40. http://chocolatekisschentakid.blogspot.my/2016/11/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  41. http://arwendanish.blogspot.my/2016/11/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  42. http://ombakbergigis.blogspot.my/2016/11/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  43. http://bidadarisado.blogspot.my/2016/11/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  44. http://mimirheem.blogspot.my/2016/11/birthday-giveaway-by-kasihkuaman.html  
  45. http://penggaliilmudunia.blogspot.my/2016/11/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  46. http://storymoryluahanku.blogspot.com/2016/11/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  47. http://kiutnesss.blogspot.my/2016/11/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  48. http://starryjeon.blogspot.my/2016/11/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  49. http://anzrarizalbuddy.blogspot.my/2016/11/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  50. https://cikash.blogspot.com/2016/11/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  51. http://kanvasdakwat.blogspot.my/2016/11/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  52. https://belogsjm.blogspot.my/2016/11/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  53. http://www.huhahuhajerr.com/2016/11/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html   
  54. http://nuratiqahnajihah.blogspot.my/2016/11/birthday-giveaway-by-kasihku-amani.html
  55. http://perniagaan-yuk.blogspot.my/2016/11/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  56. http://the-fadedd.blogspot.my/2016/11/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html  
  57. http://www.ceritaita.com/2016/11/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  58. https://iamaproudmama.blogspot.my/2016/11/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  59. http://ftndiana.blogspot.com/2016/11/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  60. http://dhia-manja.blogspot.my/2016/11/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  61. http://solehahgirlz.blogspot.my/2016/11/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  62. http://bluechoralpearl.blogspot.my/2016/11/birthday-giveaway-by-kasihkuamani.html
  63. mungkinkah anda?? 
Selamat ber blogwalking ye kengkawan..
Terima kasih sebab sudi menyertai GA Sha ini..
Senarai Hadiah boleh tengok SINI.

Wordless Wednesday Special #13

Assalamualaikum.. 
Hye semua..

Kenangan 20 November.. 
Masa ini Imani baru berusia 8 bulan.. 
Baru nak tumbuh gigi..

Tuesday, November 29, 2016

Nescafe White Coffee Rasa Pandan

Assalamualaikum.. 
Hye semua..

Nescafe perisa baru.. 
Bau wangi pandan tu memang best.. 
Rasanya pun sedap.. Lembut je.. 
Sha jatuh cinta.. Hahaha.. 
Padahal memang Coffee Lovers.. 
Tapi seriouslly memang sedap..

Nescafe ini Sha dapat free Lazada bagi.. 
Jangan lupa check out Sale di Lazada Online Revolution..
 Masih lagi berlangsung sehingga 12.12.16.. 
Jom dapatkan Nescafe White Coffee Rasa Pandan di Lazada.
Tengah promosi ini baik rembat cepat..

Ada 8 sachet dalam tin ini..


Nescafe yang wangi dan Ohsem..

Goodbye Mr Black

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama yang agak lama juga nie..
Sha baru berkesempatan nak tengok..
Drama ini ada 20 episod..
Agak panjang dari biasa..
Penuh dengan suspen, thriller dan romance..

Sha memang dah lama nak tengok drama ini sebab pelakon lelaki dia tu..
Memang makanan Sha la..
Ada penyiasatan.. aksi dan juga romance..
Mujurlah ending dia okay..
Perjalanan cerita dia pun best..
Penuh debaran dalam setiap episod..
Macam roller coaster dibuatnya..

Cerita ini bermula disebabkan manusia yang tamak..
Terlalu dengki dengan kebahagiaan orang lain..
End up dia kehilangan semuanya..
Memang bestlah..

 
Sumber Gambar : Google Image
Pelakon utama yang Ohsem..

 
Sumber gambar : Google Image

Monday, November 28, 2016

Shopping di Mydin Meru

Assalamualaikum
Hye semua..

Hari Ahad (20.11.2016) Sha ke Ipoh.. 
Teman En. Suami menguruskan kemasukan penyewa.. 
Lepas tu kami singgah di Mydin Meru untuk makan Mee Tarik Warisan (yang nie Sha share dalam entry lain).. 
Sebelum makan jenjalan dulu dalam Pasaraya Mydin.. 
Manalah tau ada yang murah boleh grab terus.. 
Yeah!! Jumpa susu dan Pampers.. 
Tunggu lagi, memang terus beli banyaklah.. 
Harga tengah murah sikit kan.. 
Susu Dutch Lady 2-4 (Explore) RM20.89 je, Sha beli 6 pek terus.. 
Pampers Drypers Wee Wee pula RM30.99 (50pcs +6pcs), terus amik 2 pek.. 
Tahan lah untuk 2 bulan.. Settle beli barang baru kami pergi makan..

Kemain lagi menarik raga tu..

Nak beli apa lagi ye kakak??

Harga Susu Dutch Lady..
Promosi nie kalau tak silap Sha sampai bulan 12..
Bolehlah grab ye.. Tapi tak pastilah kat semua Mydin or just kat Mydin Meru je..

Nasi Daging Sejuk

Assalamualaikum..
Hye semua..

Mesti pelikkan kenapa tajunya begitu..
Hehehe.. Ini post luahan hati tau..

Sebenarnya macam ini..
Sha memang dah lama teringin nak makan nasi daging ini..
Kebetulan ada satu hari tu, Encik suami bawa makan luar..
Eh!! Dalam menu dia ada Nasi Daging lah..
Harga pun berpatutan..

So Sha pun orderlah satu set..
Bila samapi memang teruja lah..
Tengok portion dan presentation memang dah okay dah..
Sampai-sampai je, encik suami kata dia nak daging seketul..
Masuk je mulut dia, terus dia cakap.. Sejuk..

Sha pun rasalah.. Pergh!! Hidangan sejuk dia hidang dekat pelanggan..
Bukannya makanan nie panas kemudian sejuk..
Tapi hidangan ini memang sejuk..
Hidangan yang dia dah masak lama agaknya..
Pleaselah.. Memang potong selera tau..

Kalau dia hidangkan makanan nie panas memang Sha rekemen dekat uolls kedainya..
Tapi bila macam ini, rasa cam tak berbaloi lak nak share lokasi..
Sedih hati kita tau dapat makanan sejuk..

Padahal rasa dia memang best.. Sedap.. secukup rasa..
Daging dia pun lembut je.. Tak liat..

Sekian.. Luahan hati Sha..
 

Sunday, November 27, 2016

Berdua Lebih Baik

Assalamualaikum..
Hye semua..

Maaflah ye, walaupun tajuknya berdua tapi gambar berdua tak ada..
Nak buat macam mana, encik suami nie susah sikit nak bergambar..
November bulan birthday Sha..
Biasanya kami akan celebrate awal or lewat dari tarikh..

Celebrate dengan keluar dating, jenjalan..
Pergi makan dan tengok wayang..
Kenkadang cari barang-barang keperluan Sha sekali..
Macam kasut, handbeg or baju..

Kali ini kami pergi dating tengok wayang...
Dua filem okay... Demam lama tak tengok wayang.. hehehe..
Tengok cerita Doctor Strange dan The Worriors Gate..
Lepas tu pergi cari kasut... Kasut dah koyak dan pecah..

Sha memang ada habits beli dan pakai sepasang je kasut..
Sampai dah rosak, baru beli lain..
Tapi kali ini terbeli dua pasang pula..
Sebab tak jumpa buti Kickers, Sha beli dekat Esarli..
Kasutnya okay dan designnya Sha suka..

Berdua Lebih Baik 

Berdua Lebih Baik 
 Pilihan pertama..
Yang ini untuk pakai pergi kerja..
Officially pakai 24.11.2016 (malam)

Berdua Lebih Baik 
 Demam apa entah.. Tetibe tersuka warna merah ini..
Bila tengok ada saiz, terus rembat sepasang..
Terus pakai pula tu..
Demam merah..
Officially pakai pada 24.11.2016

The Greatest of Destiny! oleh Al-Wahyu

Assalamualaikum..
Hye semua..

"Ujian adalah kembar manusia...
Dan dialah sebaik-baik perancang..."

Novel yang sangat ohsem..
Tebal wei.. 687 muka surat..
Lama gak nak habis..
Baca bila ada masa kan..

Ceritanya menarik..
Kupasan mengenai didikan pada anak..
Bagaimana seorang ibu sanggup buat apa sahaja demi anak..
Walaupun cara tu salah..

Hubungan antara suami dan isteri..
Hubungan menantu dan mertua..
Hubungan antara adik dan abang..

Best novelnya.. Bukan cinta semata..
Banyak yang boleh kita belajar bila membaca novel ini..
Owh ya.. Dendam tak bawa kita ke mana ye..
Dendam hanya akan memusnahkan diri kita sahaja..
Hubungan suami isteri bukanlah perkara main-main..
Ikatan perkahwinan tu suci..

 
Sha mula baca pada 18.11.2016
Habis baca pada 22.11.2016
5 hari masa yang diperlukan Sha..
Owh ya.. Novel ini Perpustakaan Negara Malaysia yang punya.. hehehe..

November - 27 is Ohsem

Assalamualaikum..

 
Hahaha...
Kita nak bagi tau, kita cute..
Sila jangan muntah ijo ye..

Sempena Ulang Tahun Kelahiran Sha,
Sha doakan semua pembaca sentiasa berada dalam Rahmat Allah...
Aamiin.. Aamiin.. 

Owh ya.. Hari ini Majlis Perkahwinan Adik Bongsu Sha..
Doakan kebahagian mereka ye..
 

Saturday, November 26, 2016

Aiskrim Kegemaran Kami

Assalamualaikum..
Hye semua..

Kami sekeluarga memang suka makan aiskrim..
Antara yang jadi feveret kami ialah Wall's Solero Split..
memang kesukaan kamilah..
Sedap sebab ada rasa masam dari Lime dan manis Vanilla..
Gabungan yang mantap dan meletop di dalam mulut..

Tak percaya.. Cubalah..
Mana tau anda pun sukakannya..

 
 Wall's Solero Split
Lime & Vanilla..

 
Senyap je masing-masing bila dapat aiskrim..
Kemain lagi makan.. tak toleh kiri kanan dah..

Kaki Imani Bengkak

Assalamualaikum..
Hye semua..

Balik dari Konvokesyen Kakak, dia mengadu kaki dia sakit..
Bila tengok, dah merah dan bengkak..
Terus jelah gi Emergency Hospital Slim..

Alhamdulillah.. Layanan dari nurse dan juga doktor sangat best..
Terima kasih pada Bahagian Kecemasan Hospital Slim..

Mujurlah tak lama menunggu..
Orang tak berapa ramaikan..
Lepas kami balik baru makin ramai orang.. Hehehe..

Doktor tengok je kaki dia, doktor suh potong sikit kukunya..
Pastu doktor bagi antibiotik dan ubat sapu..
Kenalah makan ubat..

Balik rumah, basuh kaki dia dan bubuh ubat..
Bagi dia makan antibiotik, dia marah..
Cakap ubat tu tak sedap.. Hahaha..
Tapi makan juga.. Sebab doktor suruhkan..
Sabar jelah.. Hehehe..

 
Teruja Nurse check suhu dia..
Kaki dia da bengkak

 
Budak teruja nak jumpa doktor..
Kaki sakit tu tapi still aktif main..

Main cikgu-cikgu..

Kuku kaki dia da kena potong dan disapu ubat..

Masa nak potong kuku ini dia tak nangis.. Just merengek je.. Sempat dia marah doktor (nurse lelaki sebenarnya tapi Imani panggil semua orang doktor.. hehehe.. ) tu.. " Pelan-pelan lah doktor.. Adik sakit.." Pastu dia just merengek-rengek je.. Nangis sikit lah.. Tapi kekal je.. Lepas tu dah ok.. Sambung main balik.. Bebudak kan..

Friday, November 25, 2016

PESTA BUKU DUBOOK

Assalamualaikum...
Hye semua..

PESTA BUKU DUBOOK woih!

Bermula dari  26.11.2016 sehingga 04.12.2016

Diskaun sehingga 70%. Apa lagi kau nak?

Buku-buku dari penerbit lain seperti FIXI, Lejen Press, Terfaktab Media, Puteh Press, Selut Press, Sang Freud Press dan banyak lagi rumah penerbitan lain turut dijual.

Diskaun sehingga 70% woih.

Sepanjang berlangsungnya PESTA BUKU DUBOOK ni juga akan ada banyak aktiviti power.
- pelancaran buku
- borak bisnes
- borak politik
- borak agama
- akustik session
- bedah buku
- ramah mesra bersama penulis
Dan banyak lagi.
Dekat Mana??
Nie alamatnya..
DuBook Store
1-5-1 Lot 3 Tingkat Bawah Bangi Sentral, Jalan Medan Pusat Bandar 7, Seksyen 9
Bangi, Malaysia

"Membaca Jambatan Ilmu, Tidak Membaca Jambatan Bangang"
Facebook : DuBook Store
Instagram : dubookpress

Kemalangan Pagi Khamis

Assalamualaikum..
Hye semua..

Adoi la Imani..
Ada je yang jadi dekat dia..
Pagi Khamis (17.11.2016) kaki dia tersepit kat pintu..
Ingatkan tak ada apa..

Masuk kereta dia tunjuk kaki dia berdarah..
Lepas tu membebel-bebel dia marah Sha..
Mak ini.. Bukalah pintu pelan-pelan..
Sakit kaki adik tau..

Hahaha.. sabar jelah mak kena marah ngn anak..
Padahal sebelum buka pintu dah suruh dia ke tepi..
Mak juga yang salah.. hahaha..
Hai la anak..

Bila ayah tak ada je, macam-macam ragam mereka..
 
Kenangan 17.11.2016

Program Mudah Kurus Bersama Dr. Malinda

Assalamualaikum..
Hye semua..

Jom Tukar Bentuk Badan Anda Dalam Masa 23 Hari!

DR MALINDA MODIFIED HCG DIET PLAN


OBESITI adalah sejenis ‘penyakit’. Obesiti adalah masalah dunia moden. Ia hampir tidak wujud 50 tahun dahulu. Antara penyebab yang menyebabkan fenomena ‘Obesogenic’ adalah – Pemakanan yang tinggi karbohidrat terproses, makanan tinggi gula, nutrisi yang rendah dan kurang aktiviti fizikal.

Metabolisme kacau. Hormon tak seimbang. All haywire. Pengurangkan kalori sahaja pun kadang-kadang tidak dapat membantu menurunkan berat badan yang terus meningkat naik. Peperangan Alaf Baru!


ANDA BERISIKO TINGGI JIKA :
BMI > 23 

Ukuran Lilitan Pinggang Melebihi
> 102 cm (40 inch) – Lelaki
> 80 cm (35 inch) - Wanita


Obesiti adalah peratusan lemak badan yang berlebihan dalam badan seseorang individu.
Anda dikatakan obese apabila :
Wanita : Peratusan lemak badan >32%
Lelaki : Peratusan lemak badan >25%


BAHAYA OBESITI
Obesiti berkait rapat dengan pelbagai jenis penyakit :

- Diabetes (Kencing manis)
- Hipertensi (Darah Tinggi)
- Kolestrol Tinggi
- Penyakit jantung koronari
- Stroke (Angin Ahmar)
- Batu hempedu
- Kanser Payudara
- Kanser Prostat
- Kanser kolon (usus besar)
- Masalah pernafasan (respiratori)
- Masalah muskuloskeletal
- Vena varikos
- Masalah kulit
- Osteoarthritis
- Penyakit Alzheimer’s
- Gout
- Sleep Apnea
- Infertility (Ketidaksuburan)
- Masalah psikologi (kurang keyakinan diri)
- Depressi



Jom Kenali Jenis-Jenis Lemak
LEMAK OH LEMAK!!


Pernah tak anda cuba berdiet beberapa minggu tapi nak turun 1-2 kg pun susah? Selepas 2-3 bulan, anda give up dan kata "Jaga makan pun tak turun juga berat." Anda pun give up dan kembali kepada cara hidup yang lama.

Kenapa jadi macam tu?
Sebenarnya, Tak semua jenis lemak itu sama ~ Ada 3 Jenis Lemak dalam badan kita :

1) Lemak Untuk Struktur ( Structural Fat )
'Lemak baik' ini penting untuk protect organ-organ dalaman, sendi dan membentuk rupa bentuk muka. Lemak ini biasanya tidak digunakan sebagai sumber tenaga.

2) Lemak Normal (Normal Fat Reserve)
'Lemak baik' ini ada di sekitar tubuh kita dan akan digunakan dan dibakar sebagai sumber tenaga bila diperlukan. Fungsi spt 'Tangki Tenaga'

3) Lemak Abnormal ( Abnormal Stored Fat )
'Lemak tak berapa nak baik' ni di kenali sebagai 'tisu adipose'. Ia adalah lemak yang tidak diperlukan oleh tubuh dan akan disimpan di bawah kulit, sekitar organ dalaman yang berfungsi sebagai 'Tangki Spare'. Lemak ini akan kelihatan 'membuncit' dan 'berlipat-lipat' di tubuh anda !

Ia sangat AKTIF mengeluarkan toksik chemical dan hormon 'estrone' yang akan menggangu sistem tubuh anda. Lemak ini TIDAK digunakan sebagai sumber tenaga utama.. Hanya dalam keadaan tubuh yang hampir 'kebuluran' sahaja, lemak ini akan dibakar & mula digunakan sebagai tenaga !
Jadi, anda nampakkan di sini - Bila anda ber'diet' 1-2 bulan pertama, lemak Jenis 2 yang mula dibakar tetapi Lemak Jenis 3 akan kekal di situ! Ia hanya dibakar dalam keadaan ‘kebuluran’ sahaja.

Macam mana nak menggerakkan lemak Jenis 3 yang degil itu?

HCG adalah transformasi perubatan terbaru untuk ‘menggerakkan’ lemak jenis 3 ini.


APA ITU hCG?

hCG adalah Human Chorionic Gonadothrophin, sejenis hormon yang dihasilkan di dalam badan manusia (lelaki dan wanita) dan ia dihasilkan dalam kadar yang tinggi ketika wanita hamil, ia memastikan perkembangan bayi yang sihat dimana ia membantu hypothalamus memberi ransangan untuk mengeluarkan lemak-lemak tersimpan digunakan sebagai sumber tenaga.

hCG juga akan berfungsi sekiranya tubuh berada di dalam keadaan ‘kebuluran’ dimana hCG akan menggunakan lemak tersimpan dalam badan sebagai sumber pembakaran tenaga dan ia memberikan 1,500 – 4,000 kalori sehari sebagai tenaga.

Ia bukanlah ‘sex hormon’. Ia mempunyai tindakan yang sama pada lelaki dan wanita.

Ia bertindak sebagai ‘Kunci’ untuk menggerakkan lemak yang tersimpan dalam badan.


BAGAIMANA hCG BERFUNGSI UNTUK RAWATAN OBESITI?

Rawatan hCG untuk Obesiti ini telah dimulakan oleh Dr. Simeons, seorang doktor perubatan British. HCG memainkan peranan penting dalam mengurangkan lemak badan melalui tindakannya kepada satu bahagian otak yang dipanggil Hipothalamus.

Hipothalamus berfungsi untuk keseimbangan badan (homeostasis). Ia bolah mengawal semua kelenjar endokrin dalam badan dan ia juga akan membantu untuk mengawal tekanan darah, suhu badan, keseimbangan cecair badan, selera makan dan berat badan.

Obesiti berlaku apabila berlaku hypothalamus gagal berfungsi dengan baik dan menyebabkan gangguan metabolism, ketidakseimbangan hormon, nafsu makan yang tidak terkawal, pembakaran lemak yang tidak effektif dan pengumpulan lemak yang berlebihan di bahagian perut, peha, punggung dan lengan.

Kerosakan hypothalamus biasanya berlaku disebabkan oleh stress, trauma, toksin, electromagnetic field dan tabiat buruk pemakanan yg mengandungi banyak lemak trans, gula dan bahan pengawet.

hCG akan memberi signal kepada hypothalamus untuk mengerakkan lemak-lemak degil yang tersimpan lama di dalam badan – lemak yang berkumpul di perut, punggung, peha dan lengan. Lemak jenis ini sangat susah untuk dibuang kerana badan akan menyimpannya sebagai ‘survival stratergy’. Apabila kita berdiet biasa, apa yang pertama akan hilang dari badan adalah air, otot dan ‘subcutanoeus fats’ iaitu lemak yg memberi bentuk muka dan payudara. Kerana itu kebanyakkan diet boleh menyebabkan kulit menjadi kendur.


APAKAH PRINSIP YANG DIGUNAKAN DALAM RAWATAN INI?

hCG akan kombinasikan bersama-sama dengan diet rendah kalori dan prinsip pemakanan diet sihat. Ini akan memberikan ‘trick’ kepada hypothalamus dan membantu ‘membuka kunci’ lemak di mana seolah-olah ia berada dalam situasi kecemasan yang memerlukan ‘lemak jenis 3’ atau lemak abnormal digerakkan. Pergerakan lemak ini akan membekalkan 1,500 – 4,000 kcal sebagai tenaga melalui pembakaran lemak abnormal.


DIET RENDAH KALORI & PRINSIP DIET SIHAT? MACAMANA TU?

Jangan Risau.

Semua manual dan menu pemakanan akan disediakan untuk anda!

Kebaikan program ini adalah ia seperti ‘DETOX’ program. Dan diet yang anda perlu ambil adalah – Diet yang sihat, Tanpa Gula, Karbohidrat yang sihat, Tanpa Makanan segera atau terproses, Rendah Lemak dan Tiada minuman berkarbonat. Ini sangat penting untuk memastikan kejayaan anda dalam program – Ia adalah proses ‘membersihkan sel-sel badan’ bukan sekadar diet untuk kurus sahaja.

Melalui proses cleasing dengan pengurangan kalori (calories restriction) dilakukan – Anda akan rasa lebih sihat dan tiada lagi masalah ‘food craving’ atau ‘food addiction’ ! Anda tidak lagi terpenjara dalam nafsu dan tabiat buruk pemakanan sendiri. Dan ini akan menyebabkan anda lebih mudah untuk membuat pembaharuan seterusnya dalam cara hidup untuk jangkamasa panjang selepas ini.


ADAKAH BERAT BOLEH MENDADAK NAIK SETELAH BERHENTI PROGRAM INI?

BONUS dari program ini adalah ia membantu keseimbangan metabolism badan. Jika anda mematuhi program ini, anda akan meningkatkan metabolism badan ke satu ‘setting’ yang baru dan keadaan ini akan mengelakkan berlakunya Kesan ‘YoYo’ – kenaikkan mendadak setelah berhenti rawatan program.


BERAPAKAH DOS hCG YANG DIGUNAKAN DALAM RAWATAN INI?

Wanita yang mengandung menghasilkan 500,000IU – 1,000,000 IU semasa hamil. Dalam rawatan kesuburan pula, pakar O&G menggunakan 5,000 – 10,000 IU dalam rawatan kehamilan. Tetapi, dalam program ini hanya 125-200IU hCG digunakan didalam rawatan.

Semua hCG ( dalam bentuk injection dan homeopathy) dihasilkan di makmal daripada sel sterile. hCG bukan di ekstrak daripada wanita hamil – fakta yang sering di salah ertikan (common misconception).


ADAKAH SAYA AKAN LAPAR SEPANJANG PROGRAM INI?

Walaupun anda mengambil kalori yang rendah dalam program ini, anda akan kurang merasa lapar kerana hCG akan menggunakan lemak tersimpan dalam badan sebagai sumber tenaga dan ia memberikan 1,500 – 4,000 kalori sehari sebagai tenaga.

Anda akan merasa lebih bertenaga kerana program ini akan membekalkan supplement sebagai nutrisi tambahan anda.


BERAPA BERAT YANG SAYA BOLEH TURUN?

Potensi berat yang boleh turun adalah 0.5kg sehari. Bergantung pada individu, tetapi potensi biasanya antara 6-8kg dengan penurunan 1-2 saiz baju, hanya dalam masa 23 hari!

Rawatan ini boleh disambung terus untuk cycle ke dua (46 hari) dengan potensi utk penurunan sehingga 15-20 kg.


TAK BAHAYA KE TURUN BERAT MENDADAK?

Kajian terbaru menunjukkan pengurangan yang lebih cepat akan memberi motivasi lebih kepada client. Penurunan dalam program hCG ini adalah antara 0.3-0.5kg sehari dan apabila disertakan dengan nutrisi yang cukup dan pemantauan doktor. Ia adalah penurunan yang selamat dan tidak akan mengganggu metabolisme atau sistem badan.


APAKAH KEBAIKAN PROGRAM INI BERBANDING PROGRAM DIET YANG LAIN?

Perbezaan rawatan hCG adalah ia bukan sahaja membantu membuang lemak-lemak lama tetapi ia akan membantu untuk badan menjadi lebih pejal dan padat (tidak menggeleber setelah kurus). Ia hanya akan menggerakkan lemak abnormal tanpa menggangu tulang dan otot. Selain penurunan berat badan, kesan yang lebih ketara adalah ‘Inch Loss’. Saiz baju biasanya akan berkurangan antara satu atau dua saiz yang lebih kecil.


APAKAH KEBAIKAN LAIN PROGRAM INI?

Selain dari penurunan lemak badan, anda juga akan dapat memperbaiki tahap kesihatan keseluruhan – Tahap gula dan tekanan darah lebih stabil, penurunan tahap kolestrol, tiada lagi masalah sakit sendi dan lutut, tidur lebih baik, tenaga meningkat, complexion dan tone kulit yang lebih cantik dan tiada lagi ‘food craving’ terhadap karbohidrat dan gula atau nafsu makan yang hodoh. hCG akan membantu untuk seimbangkan sistem endokrin, menghasilkan endorphin yang akan membantu untuk emosi yang lebih baik, fokus dan bertenaga.

Apabila lemak ditukarkan kepada tenaga – ini akan mengurangkan radang didalam badan. Obesiti dan penyakit kronik sangat berkait rapat dengan tahap radang yang tinggi dan pengurangan lemak badan akan memperbaiki tahap radang dan banyak masalah metabolisma lain. Tidak hairan jika ramai yang dapat menurunkan tekanan darah, kolestrol, gula dalam darah, sakit sendi, jerawat, tiada lagi masalah sakit kepala, allergic, dan banyak masalah sistem imun yang lain.

Rawatan hCG adalah transformasi baru dalam dunia pelangsingan!


ADAKAH RAWATAN hCG INI SELAMAT?

Rawatan ini selamat. Wanita boleh mempunyai tahap hCG yang jauh lebih tinggi tanpa ada sebarang kesan sampingan negatif. hCG juga biasanya digunakan sebagai rawatan kesuburan oleh pakar O&G. Dengan mengambil program hCG untuk menurunkan berat badan, anda sebenarnya juga meningkatkan tahap kesuburan anda dimana ramai client mengalami masalah kesuburan dan telah mengambil program ini juga berjaya hamil.

Pada tahun 2004, Kajian klinikal (double blind studies) oleh Dr. Belluscio yang melibatkan 6,540 patient telah membuktikan bahawa hCG effektif dan selamat dalam rawatan obesiti.


BAGAIMANA RAWATAN HCG INI?

Setiap Kitaran Program HCG adalah 23 hari. Ia mempunyai 3 Fasa iaitu : Loading Phase, Burning Phase dan Maintainence Phase.

Jangan Risau! Pakar kami akan sentiasa membantu anda!


BAGAIMANA MENGAMBIL HCG INJECTION?
HCG injection 125IU diambil setiap pagi.
Injection – selewat-lewatnya sebelum jam 11 pagi
Injection – sebelum sarapan pagi


INJECTION BUAT SENDIRI?

Senang je. Tidak perlu cari urat untuk inject.

Hanya inject dibahagian lemak perut yang anda mahu buang itu. Terdapat disediakan untuk membantu anda membuat teknik injection yang betul.


KESAN SAMPINGAN RAWATAN hCG?

Rawatan hCG yang dipantau oleh doktor adalah selamat. hCG tidak mempunyai kesan sampingan yang serius (jika tidak wanita yang mempunyai 1,000,000 IU hCG dalam badan ketika hamil juga akan mengalami masalah yang serius)!

Akan tetapi antara kemungkinan kesan adalah seperti sembelit, lapar, letih, pening, cramps atau hypoglycaemia yang berkait rapat dengan pengambilan kalori yang rendah. Walaubagaimanapun, pengambilan air yang banyak dan supplement akan membantu.

Kajian Dr. Simeon terhadap 10,000 pesakitnya membuktikan bahawa diet program dengan rawatan hCG mempunyai kesan yang lebih baik dari segi pengurangan lemak badan dan pengekalan berat badan dalam jangkamasa panjang berbanding client yang hanya mengambil diet sahaja.


BOLEHKAH SAYA BERJAYA SEPERTI YANG LAIN?

Kejayaan program ini sangat bergantung kepada disiplin, keyakinan, konsistensi & kekuatan impian anda untuk mendapatkan kesihatan yang lebih baik! SET MINDA ANDA– 23 atau 46 Hari ini adalah waktu membersihkan diri (cleansing program), pembuangan lemak & detoksifikasi.

Sediakan satu baju yang lebih kecil dari saiz anda sekarang.

Matlamat bukan sekadar untuk kurus sahaja tetapi Lebih Sihat untuk jangkamasa panjang.

Kuatkan semangat untuk melawan nafsu & keinginan – Ini adalah proses untuk ‘RESET’ Hipothalamus.

  Untuk TESTIMONI yang telah berjaya



 

Lagi testimoni boleh baca disini..
http://www.drmalinda.com/2013/11/tukar-bentuk-badan-dalam-masa-23-hari.html
http://mellmerah-letsgetcookin.blogspot.com/2014/03/hcg-diet-program-progress.html


BERAPA HARGA PAKEJ HCG NI?

Kami mempunyai PROMOSI DISKAUN ISTIMEWA bulan ini dan juga FREE GIFT sekiranya anda berminat untuk menjalani program ini.

Jika ingin maklumat lanjut tentang PROMOSI dan FREE GIFT, Hubungi kami di WhatApps 017 508 4430 atau email : drmalinda@gmail.com

Hanya inject dibahagian lemak perut yang anda mahu buang itu. Terdapat disediakan untuk membantu anda membuat teknik injection yang betul.


BAGAIMANA NAK BERMULA?
Mudah Sahaja! Hubungi kami di WhatApps 017 508 4430 atau email di drmalinda@gmail.com

Kami berbesar hati untuk membantu anda!
Tahniah & Selamat Ucapkan Selamat Tinggal kepada kehidupan lama yang tidak sihat!

ALL THE BEST !

Facebook :  Dr.Malinda Health Beauty Academy
Blog : Dr. Malinda
WhatsApp : Dr. Malinda  +60 17 508 4430

Thursday, November 24, 2016

Aman Palestin - Jualan Kembali ke Sekolah & Kanak-kanak

Jualan Kembali ke Sekolah & Kanak-kanak

Sempena musim cuti persekolahan, Aman Palestin dengan kerjasama Kompleks PKNS Bangi akan mengadakan jualan kembali ke sekolah & kanak-kanak bermula 17 November 2016 sehingga 4 Disember 2016. Pelbagai aktiviti menarik bakal menanti anda, dan kami bawakan bersama Busking "CHAR-COUSTICA Aid For Freedom" bersama kumpulan Aurora Busker pada 19 November 2016 (Sabtu) pukul 12 tenghari hingga 2 petang. Jom, sertai kami !

Tempat : Kompleks PKNS Bangi
Masa : 10 pagi - 10 malam

Save the date!!

#beatsforhumanity
#SavePalestin
#SaveSyria
#Aidforsyria
#AmanPalestin



Bedak Ruam Bayi @ Ruam Bayi Powder

Assalamualaikum..
Hye semua..

Pada yang ada anak-anak kecil mesti pernah mengalami masalah ruam bayikan..
sama ada serius atau tak, semua kita pasti melaluinya..
Disini Sha nak sharekan pasal Bedak yang bagus untuk membantu merawat masalah ruam bayi ini..
Bukan setakat merawat ruam ye kengkawan, boleh juga merawat penyakit kulit, penawar untuk eczema, dan penawar psoriasis.

Sha suka dengan tesktur bedak ini.. Seperti memakai bedak sejuk..
Disebabkan anak Sha, Imani kerap gatal-gatal akibat peluh maka Sha pakaikan bedak ini di Imani.. Alhamdulillah, gatal-gatal Imani sudah semakin kurang.. Nampaknya Imani sesuai dengan bedak ini.. 
 

Pastikan Anda Dapatkan Yang Original Ye.

 PEMBOHONG BESAR!

Ruam Bayi Powder (RBP) tidak pernah menukar packaging baru.

Tindakan jijik mereka ini sebenarnya untuk menipu pelanggan bagi menjual produk tiruan yang kononnya mengaku lebih baik dari RBP.

RBP sudah mempunyai ratusan testimoni dan masih menggunakan bahan-bahan tradisional yang diwarisi oleh turun-temurun.

RBP tidak diperoses oleh kilang kerana pihak kami ingin menjaga kualiti dan sifat kesucian tanah yang ditapis khusus. Fungsi tanah liat terbaik di dunia ini perlu dijaga keasliannya oleh tradisi turun temurun.

 
Bedak Original menggunakan nama Ruam Bayi Powder.
Tertera harga RM.38.90 di label.
Mempunyai label Buatan Malaysia, Homemade, Halal dan logo Muslim Produk..


Berikut ialah Testimoni Pengguna 








Facebook : Bedak Ruam Bayi

#bedakruambayi 
#ruambayipowder 
#psoriasis 
#eczema
 
Nak tahu apa yang best sangat Ruam Bayi Powder ni?

  • Bedak ini dihasilkan daripada 100% tanah liat yang mengandungi mineral semulajadi.
  • Ia mengandungi mineral semulajadi yang bertindak menyerap segala kotoran dan toksik yang terdapat pada kulit.
  • Cepat meresap dalam kulit. Kulit terasa sejuk dan lembut .
  • Satu bekas tahan agak lama. Selalunya saya guna beberapa bulan.
  • Walaupun ia tidak semahal produk-produk lain, Alhamdulillah setiap kali sapu ruam atau penyakit kulit anak-anak kita semakin berkurangan.
  • Bebas Paraben dan juga bahan-bahan kimia berbahaya.
  • Selamatlah anak-anak anda terutama yang masih bayi, sebab kandungannya dari 100% bahan semulajadi seperti tanah liat putih dan air galian yang telah ditapis secara khusus.
  • Ruam Bayi Powder ini sememangnya sangat menjadi pilihan ibubapa untuk bayi mereka terutama masalah berkaitan ruam. Ramai yang cakap berbaloi, murah dan berkesan! Banyak testimoni pelanggan yang sangat berpuas hati. Alhamdulillah!

Facebook : Bedak Ruam Bayi

#bedakruambayi 
#ruambayipowder 
#psoriasis 
#eczema
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI