Shoplinks.Asia

Shoplinks.Asia


Simple Hijab

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Friday, September 9, 2016

Nilai Cinta Sejati oleh Ilyasya

Assalamualaikum..
Hye semua..

"Cinta itu tidak boleh diukur dengan wang ringgit..."

Memang ohsem giler novel ini..
Penuh dengan nasihat dan teladan..
Watak Sufi Alisha tu sangat baik dan pemaaf..
Watak Ameer Dylan pula menjengkelkan tapi sweet sangat-sangat..
Suka sifat pelindung Ameer pada Carolyn dan juga persahabatan mereke termasuk Damien..

Bila baca novel ini memang membuka mata pada sifat manusia..
Pelbagai kerenah, pelbagai ragam..
Kerana cinta manusia boleh menjadi gila dan kejam..
Kerana cinta juga manusia mampu berubah menjadi baik..

Cerita cintanya lebih detail dan membantu Sha yang membaca memahami erti cinta yang sejati.. Pendekatan penulis dalam novel ini, walaupun x nampak islamik tapi berjaya menerapkan nilai islamik dari awal hingga akhir.. 

Lama tak baca novel cinta..
Novel ini walaupun tebal namun sangat membahagiakan..
Cintanya mampu memberikan kebahagiaan..
Plot citernya sangat tersusun..
Berkisar mengenai Ameer Dylan, Sufi Alisha dan mereka yang berada di sekeliling watak..
Delina yang jahat akhirnya berubah ke arah kebaikan..
Aya pula mati dalam kebencian..
Damien berjaya membuang dendam yang disimpan bertahun-tahun..
Memang pengakhiran yang best..
Sangat-sangat terbaik dan ohsem..

 
Baca pada 02.09.2016..
Selesai pada 04.09.2016..

8 comments:

  1. hehehe cinta mmg takle diukur dgn wang ringgit.. tapi.. skrang semua memerlukan wang hehe.. penah baca.. xda wang tadak cinta peergh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup.. Betul tu..
      Cinta memang x boleh diukur dengan wang..
      Tapi segala-galanya perlukan wang..

      Delete
  2. Lama dah tak baca novel...macam best je, wah lajunya baca...2 hari je wahhhh

    ReplyDelete
  3. kipidap sha..rajin nau membaca

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Chit Chat

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI