Thursday, July 14, 2016

Tragedi Raya Ketiga 2016

Assalamualaikum..
Tragedi Raya Ketiga..
Jumaat (08.07.2016)

Bila malang tak berbau..
Nak buat macam mana ye tak..
Masa ini nak keluar dari umah abah Sha, nak ke Ipoh..
Datang motor langgar bahagian tepi..

Mujurlah budak yang naik motor itu tak ada apa..
Sha risaukan budak tu..
Mujur hanya cedera ringan dan motor dia tak ada apa..
Dah settle dengan budak tu baru pergi tengok kereta..
Allah.. teruk rupanya kereta..
Dekat seribu juga nak baiki..
Bumper depan terkopek..

 
Ikat dengan cable tight jer..

 
Bumper depan nie terkopek dan pecah..

 
No plat tertanggal..

12 comments:

  1. Yang penting nyawa selamat...alhamdulilah...seribu ye...pelan2 baiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Claim insurans je Julia.. Harapnya lepaslah.. Yup.. alhamdulillah tiada melibatkan nyawa..

      Delete
  2. dugaan nasib selamat alhamdulillah

    ReplyDelete
  3. sm mcm zai thn lps. shari sblm ry kena lggr blkg. smggu gak la beraya nek keta bonet blkg xleh tutup.kena ikat dawai.bila jln terhentak2 bonet tbuka...pstu org msti bg lampu gtau bonet tbuka...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha ok lagi bawa kereta yang dah berikat dengan cable tight.. tapi encik suami dia runsing.. sebab everytime langgar bumper or lubang dia akan berbunyi2.. tersangkutkan.. seriously kelakar..

      Delete
  4. Dugaan di bulan Syawal.. Sabar kak Sha. Kereta rosak boleh di baiki, yang penting kak sha selamat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula reen.. nasib baik yang melanggar dan dilanggar xde kecedaraan serius..

      Delete
  5. Allahuakhbar.. harap semua baik2 saja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. akak dan anak2 ok.. budak yang naik motor tu pun xde apa.. cuma kuda merah akak jelah cedera parah...

      Delete
  6. Allahukbar
    mcm2 jdi kan abg merah ni ye
    semoga cepat sembuh ye abg merah
    dugaann..el ritu pun nak balik raya kt kpg tayar lak pecah teruk..dr mana dtg x tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kak el.. Dugaan sungguh untuk abg merah nie..
      Dugaan juga untuk kak el ye..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI