Shoplinks.Asia

Shoplinks.Asia


Simple Hijab

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Saturday, May 30, 2015

Tempahan Hotel

Assalamualaikum..
Pengalaman pertama??
Xlah..da pernah da tapi da lupa..
Sebab selalunya walk in je..
Tapi disebabkan musim cuti sekolah, lepastu masa yg sangat terhad so kenalah booking awal..kalau x, best lagi walk in je..

Pencarian hotel lebih mudah dilakukan menggunakan Agoda dan Trivago..
Tapi kalau nk book kena ada credit card..
Leceh..and complicated untuk sayalah..

Jadi, lepas puas survey hotel, saya call direct je hotel..
Maklumkan nak book bilik apa ngn tarikh..
Tanya harga, cara dan jumlah pembayaran..
Hotel amik butiran kita and proceed..
Conformation by email..
Hotel anta email, dan akaun no..
Buat pembayaran dan anta resit by email..
Setle..

Oh ya, book hotel nie sbb ada interview by SPA..
Doakan saya berjaya ye..
Thanks sebab singgah blog saya..

Friday, May 29, 2015

Dress Kanak-Kanak

Saya jual..
Tapi bukan saya yang jahit..
Berminat??
Harga RM38 include postage..
Ukuran ada di bawah..
Sekiranya berminat, bolehlah email di coklat.funky@gmail.com ataupun boleh hubungi saya melalui Whatsapp / Wechat / Line di 0192673703 (call tidak akan dilayan)




LAdiVa CoTtoN FlOweR KIdS (4 - 5 years Saiz M) Bahu : 9.5" Panjang Tangan : 14" Labuh Baju : 9" Labuh Kain : 22" Pinggang : 17"
( 6 - 7 years Saiz L) Bahu : 10.5" Panjang Tangan : 15" Labuh Baju : 10" Labuh Kain : 24" Pinggang : 20"

(2 - 4 years Saiz S) Bahu : 8.5 " Panjang Tangan : 10" Labuh Baju : 8" Labuh Kain : 18" Pinggang : 15"




LadiVa SaTiN BAbY DreSs ( 6 - 12 month) Bahu : 8.5" Ukur lilit Dada : 20" Panjang Tangan : 9" Labuh Baju : 24"

Baby Dari umur 3 -12 bulan Bahu : 8" Ukur lilit dada : 18" Panjang Tangan : 8" Labuh Baju : 22"

Thursday, May 28, 2015

BENGKEL ISYTIHAR HARTA HRMIS (JABATAN)

Assalamualaikum...
Berkursus lagi..
Biasalah selagi x tercapai 12 hari berkursus selagi tu lah dok cerita pasal nie..

Kali ini menghadiri bengkel HRMIS..
Sekarang kalau kerja kerajaan memang gunakan HRMIS..
Kalau mohon cuti ke, isi Sasaran kerja Tahunan ke atau penilaian kerja ke..
Semua pakai HRMIS..
Ini tambahan untuk harta pula..
Sistem ini ok lah..
Memula dulu macam weng jer..
Tapi sekarang dah makin ok..
Maklumat diri, pasangan dan anak2 pun kena sentiasa update..
Kalau masuk Hospital x yah bawa surat dah..
Tunjuk IC jer dah boleh sebab guna HRMIS..

Best juga pengajar dia..fun and relax..
Boleh tanya dan sembang macam2..
Dapatlah 1 hari berkursus

Kami yang gembira berkursus..

Wednesday, May 27, 2015

Bisik oleh Syaihan Syafiq

Assalamualaikum..
Hye semua..

Gilalah..
Mula2 baca 15 muka surat yg pertama aku lost..
Terasa kecelaruan yg berselirat..
Aku gagahkan mata untuk terus membaca..
Menghadam setiap bait2 yg tercetak di atas kertas.
Semakin lama minda mula menerima dan otak mula berkerja menafsir apa yg sebenarnya berlaku..
Akhirnya jiwa menemukan jawapan..
Yes!!! Berjaya mengkhatamkan novel nukilan Syaihan Syafiq ini..
Best bila kau baca buku nie masa kau tengah serabut..
Membantu menyerabutkan yg kusut..
Kemudian, BOOOOMMM!!! Otak kau berfungsi dengan baik..

Sinopsis dari belakang buku:-
Mikael berpindah rumah selepas teman serumahnya mati terjatuh dari balkoni. Namun di pangsapuri baru, Mikael mula hilang ingatan dan didatangi BISIK yang muncul secara rawak.

Tambah mengelirukan apabila teman serumah barunya Nazzman, ialah seorang yang amat mencurigakan; biarpun tidak mempercayainya secara penuh, Mikael melihat Nazzman sebagai orang yang mampu membantu memulihkan ingatannya.

Mikael juga mula menjalinkan hubungan dengan Suraya, perempuan yang pernah menjadi kekasih bekas teman serumahnya. Namun apabila kejadian tragis menimpa Suraya, Mikael mengesyaki Nazzman sebagai dalang.

Apakah punca bisik-bisik yang mengganggu Mikael?
Dan siapakah Nazzman sebenarnya?



Cover novel nie adalah kucing..
Memang menarik..
Baca sampai habis dan ko akan menemukan keserasian kucing itu dengan isi cerita novel ini..
PERCAYALAH!!!Baca dulu..

Monday, May 25, 2015

Rezeki Hujung Minggu

Alhamdulillah..
11.05.2015 joint Segmen Cash by Inani Hazwani..
Klik sini..
Kemudian jalan2 blogwalking di blog2 mereka yang menyertai pertandingan nie..
Tetiba 23.05.2015 Hazwani tinggal komen kat Sini,
Kata kita adalah salah seorang pemenang..
Wah!!!Macam x percaya je menang..
Alhamdulillah..
Terima kasih ye Inani Hazwani..
Senarai Pemenang klik SINI..
Kepada Inani Hazwani, Semoga dimurahkan lagi rezeki..Kepada pemenang lain Tahniah..

NEWBIE BLOGWALKING 2015 BY EYRA SAHA


Assalamualaikum...
Mai la ramai-ramai kita joint Newbie Blogwalking ni..
Bukan apa..
Leh tambah network..
Ramaikan kenalan..
Berkongsi cerita..
Memeriahkan dunia blogging...
Saya suka.. saya suka.. hehehe..

Tuan tanahnya nama Pn Eyra Saharuddin..
Katanya ini blog yang ketiga..
Blog yang sebelum ini dia nak delete..
Jadi marilah kita bagi sokongan dengan menyertai segmen beliau Newbie Blogwalking..

Syarat Penyertaan :-
1. Follow Blog Mommy On The Blog
2. Buat Entry Bertajuk " NEWBIE BLOGWALKING 2015 BY EYRA SAHA" and bole link kan dgn entry ini
3. Komen & letakkan URL blog anda di entri ini
4. Tarikh Tutup : 30hb Mei 2015

http://www.kisahpondokkecil.com/2015/05/newbie-blogwalking-2015-by-eyra-saha.html
http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/05/newbie-blogwalking-2015-by-eyra-saha.html
http://carismerahloveisyou.blogspot.com/2015/05/newbie-blogwalking-2015-by-eyra-saha.html?m=1
http://sshyearth.blogspot.com/2015/05/newbie-blogwalking-2015-by-eyra-saha.html
http://imamimoth.blogspot.com/2015/05/newbie-blogwalking-2015-by-eyra-saha.html
http://fiqadira.blogspot.com/2015/05/newbie-blogwalking-2015-by-eyra-saha.html
http://www.mialiana.com/2015/05/newbie-blogwalking-2015-by-eyra-saha.html
http://www.nuhahayati.com/2015/05/newbie-blogwalking-2015-by-eyra-saha.html
http://norshamimi.blogspot.com/2015/05/newbie-blogwalking-2015-by-eyra-saha.html
http://azlanrumadi.blogspot.com/2015/05/newbie-blogwalking-2015-by-eyra-saha.html
http://www.azhafizah.com/2015/05/newbie-blogwalking-2015-by-eyra-saha.html
http://rianalittlecuties.blogspot.com/2015/05/newbie-blogwalking-2015-by-eyra-saha.html
http://yangbaik.blogspot.com/2015/05/newbie-blogwalking-2015-by-eyra-saha.html
http://www.mamaniza.com/2015/05/newbie-blogwalking-2015-by-eyra-saha.html
http://cikhudahassan.blogspot.com/2015/05/newbie-blogwalking-2015-by-eyra-saha.html
http://www.aimisyahirah.com/2015/05/newbie-blogwalking-2015-by-eyra-saha.html
http://storymoryluahanku.blogspot.hk/2015/05/newbie-blogwalking-2015-by-eyra-saha.html
http://mimirheem.blogspot.com/2015/05/newbie-blogwalking-2015-by-eyra-saha.html
http://nayfatimahrasyid.blogspot.com/2015/05/newbie-blogwalking-2015-by-eyra-saha.html
http://youismysoul.blogspot.com/2015/05/newbie-blogwalking-2015-by-eyra-saha.html
http://ceritaejoy.blogspot.com/2015/05/newbie-blogwalking-2015-by-eyra-saha.html
http://mrsyatie.blogspot.com/2015/05/newbie-blogwalking-2015-by-eyra-saha.html
http://umikasum.blogspot.com/2015/05/newbie-blogwalking-2015-by-eyra-saha.html
http://officalmissyana.blogspot.com/2015/05/newbie-blogwalking-2015-by-eyra-saha.html
http://rasyaisrefania.blogspot.com/2015/05/newbie-blogwalking-2015-by-eyra-saha.html
http://jombercontest.blogspot.com/2015/05/newbie-blogwalking-2015.html
http://mummysupplementshop.blogspot.com/2015/05/newbie-blogwalking-2015-by-eyra-saha.html
http://afifahanuar.blogspot.com/2015/05/newbie-blogwalking-2015-by-eyra-saha.html
http://www.dhiyaafraabella.com/2015/05/newbie-blogwalking-2015-by-eyra-saha.html
http://ohresepiku.blogspot.com/2015/05/newbie-blogwalking-2015-by-eyra-saha.html
http://coloursthaticantchange.blogspot.com/2015/05/newbie-blogwalking-2015-by-eyra-saha.html


High School - Love On @ Hi! School - Love On

Review drama Korea lagi...
Menarik giler citer ini..
Macam mana angel yang sepatutnya membawa roh orang mati,
Tetibe berubah menjadi manusia..
Memahami manusia dengan setulusnya..
Membina persahabatan..
Mengekalkan identiti sendiri..
Melalui kehidupan manusia yang sangat suka menyakiti hati orang lain..
Mengubah manusia di sekelilingnya dengan sikapnya yang sangat innocent..
Bercinta dan memahami..
Cerita pasal anak remaja di sekolah..
Membuli dan dibuli..
mempertahankan diri sendiri atau membiarkan diri ditindas..
Cerita yang nampak santai tapi penuh emosi..



Sipnosis baca kat SINI ye..

Saturday, May 23, 2015

Gerai Nasi Goreng Pakcik

Assalamualaikum..
Mai nak cite pasal kedai makan best..
Kali nie kat Slim River..
Warung ni letaknya tepi bangunan Tabung Haji..
Buka dari petang sampai malam..
Hari Khamis tutup sebab ada Pasar Malam..
Selain dari Gerai Pakcik nie ada lagi gerai lain sebelahnya..

Nama gerainya Gerai Pakcik

Pakcik yang wat nasi goreng..

Senarai menu dan harga..

Nasi Goreng Pattaya - RM5

Nasi Goreng Ikan Masin + Telur Dadar - RM5

Friday, May 22, 2015

SEGMEN : Blogwalking Sebelum Ramadhan Bersama Ayuinsyirah

Segmen by Ayuinsyirah
Mudah jer..
Ikut jer syarat-syarat dia macam kat bawah nie...
Segmen weih..
Tambah kenalan.. Rapatkan hubungan..

syarat2 nyer :
1. sebelum tu pertama sekali ayu minta sangat kawan2 follow ayu dulu..bolehkan..hehe
2. tajuknyer SEGMEN : blogwalking sebelum Ramadhan bersama ayuinsyirah
3. gam kuat2 banner comel diatas dan linkkan ke entry ini ye
4. kalau kawan2 nak tag rakan-rakan blogger yg lain pun boleh...tak tag pun takpe...hehehe
5. siap....gam kuat2 kat ruangan komen kat bawah...hehehe





Segmen nie berlangsung HINGGA 8/6/2015 jam 10.00 malam

Peserta yang dah joint :-
  1. http://cxopportunities.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html?m=1
  2. http://mineko-ira.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
  3. http://fiqadira.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
  4. http://www.mialiana.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
  5. http://farizadarwish.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
  6. http://tomodachilavendra.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
  7. http://yangbaik.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
  8. http://www.azhafizah.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan-bersama-ayuinsyirah.html
  9. http://citfarah.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
  10. http://mrsyatie.blogspot.com/2015/05/blogwalking-sebelum-ramadhan-bersama.html
  11. http://ceritaejoy.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan-bersama-ayuinsyirah.html
  12. http://jmbelog.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
  13. http://www.mamaniza.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
  14. http://kampung-kameq.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
  15. hanamichiaten.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
  16. http://dramapicisan.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
  17. http://popheart-tihaazmi.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
  18. http://www.aimisyahirah.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
  19. http://sya-syasweet.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
  20. http://www.nuhahayati.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan-bersama-ayuinsyirah.html
  21. http://ayusihatanggun.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
  22. http://momentlyndz.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan-by.html
  23. http://www.cekgunorazimah.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
  24. http://azizielias.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
  25. http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
  26. http://umikasum.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
  27. http://izzatikhashim.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
  28. http://ceceritacintamichi.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
  29. http://cikmanissweet.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
  30. http://hafkhhry.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
  31. http://miamorzafirah.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
  32. http://www.cikguzamrud.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
  33. http://iamshawal.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
  34. http://macammacamcite.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
  35. http://inilamanblogsayalah.blogspot.com/2015/05/saya-sertaisegmenblogwalking-sebelum.html
  36. http://mimirheem.blogspot.com/2015/05/blogwalking-sebelum-ramadhan-bersama.html
  37. http://yanishak.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
  38. http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-sebelum-ramadhan.html
  39. http://shuhaidakabdy.blogspot.com/2015/05/segmenblogwalking-sebelum-ramadhan.html
  40. http://seindahcerita.blogspot.com/2015/05/blogwalking-sebelum-ramadhan-bersama.html

Wednesday, May 20, 2015

Segmen Blogwalking & Throwback By NaD Dea


Assalamualaikum..

Kali ini joint Segmen Blogwalking & Throwback by Nad Dea..
Best kot..
Kenapa best??
Sebab Segmen nie senang jer..
Nak tau syarat-syarat dia??

Syarat-syaratnya ialah
  1. Mempunyai sebuah blog
  2. Follow blog nad yang tak berapa nak lawa ni dan like fanpage nad yang ada kat sidebar tu (kalau nak follow media sosial pun dialu-alukan).
  3. Tepek (copy paste) banner yang tak berapa nak comel kat atas tu dan linkkan ke entry ni
  4. Buat entry yang bertajuk "Segmen Blogwalking & Throwback By NaD Dea"
  5. Dalam entry tersebut, nyatakan kenapa awak memilih untuk menggunakan url blog yang sekarang ni dan kenapa awak terjebak dalam dunia blogging ni
  6. Dah siap tulis entry, letakkan link entry awak tu di ruangan komen di entry segmen ni (komen di entry lain tak dikira)
  7. Tarikh tutup : 08 Jun 2015

Kenapa memilih untuk menggunakan url blog yang sekarang ni?
Saya memilih url blog yang sekarang nie sebab senang nak ingat.. Lagipun masa tu kononnya nak dedicated kan blog nie dekat anak saya Nur Amani..

Kenapa terjebak dalam dunia blogging ni?
Memula terjebak dengan penulisan blog nie sebab nak bercerita mengenai anak dara saya Nur Amani.. Kemudian nak jadi tempat luahan perasaan.. Sudahnya sekarang nie blog nie tempat saya update mengenai macam-macam perkara.. Berkongsi tempat-tempat menarik di sekitar Tanjung Malim, Slim River dan juga Behrang.. Bercerita mengenai tempat-tempat menarik yang saya dah pergi.. Berkongsi informasi, resepi, tempat makan dan juga tempat saya menjana pendapatan.. Menjana pendapatan ni baru lagi, itupun sebab saya joint B.A.M.E. Tak sangka boleh setia menulis entry untuk Blog nie walaupun ada tahun2nya agak sepi.. Masuk tahun nie jer dah 4 tahun saya Berblogging...

Peserta yang dah dikujungi:-
1. http://inilamanblogsayalah.blogspot.com/2015/05/saya-sertai-segmenblogwalking-throwback_20.html
2. http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-throwback-by-nad-dea.html
3.http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-throwback-by-nad-dea.html
4. http://story-minhah.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-throwback-by-nad-dea.html
5. http://theathra.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-throwback-by-nad-dea.html

Blogwalking peserta Contest “SAYA NAK MENANG TUDUNG INSTANT/INNER NECK NAAZNEEN FAIQA BY NEENAANUAR"

Assalamualaikum..
Maaflah lambat wat blogwalking..
Hehehe..
Besalah banyak sangat joint segmen ngn giveaway..
Alhamdulillah dengan joint nielah dapat tambah kenalan baru...
Terima kasih ye pada yang dah berkunjung...
Saya dah membalas kunjungan anda..
Kepada yang baru follow dan mengunjungi blog saya, selamat berkenalan..
Semoga persahabatan maya akan terjalin kukuh..
Saya mohon maaf andai ada blog yang saya x follow..
Bukan x nak follow tapi bila nak follow dia minta pengesahan kena taip capcha tapi dah taip still salah.. So saya skip part tu.. Sorry sangat2..

List peserta:-
http://sunflowergo2.blogspot.com/2015/05/saya-nak-menang-tudung-instantinner.html
http://dihah95.blogspot.com/2015/05/saya-nak-menang-tudung-instantinner.html
http://loveinpinky.blogspot.com/2015/05/saya-nak-menang-tudung-instantinner.html
http://www.dramaticuniq.com/2015/05/naazneen-faiqa-by-neenaanuar.html
http://momentlyndz.blogspot.com/2015/05/saya-nak-menang-tudung-instantinner.html
http://umikasum.blogspot.com/2015/05/saya-nak-menang-tudung-instantinner.html
http://eyzamiel.blogspot.com/2015/05/saya-nak-menang-tudung-instantinner.html
http://mineko-ira.blogspot.com/2015/05/saya-nak-menang-tudung-instantinner.html
http://cikash.blogspot.com/2015/05/saya-nak-menang-tudung-instantinner.html?m=1
http://contestmamanureenaufal.blogspot.com/2015/05/saya-nak-menang-tudung-instantinner.html
http://nayfatimahrasyid.blogspot.com/2015/05/saya-nak-menang-tudung-instantinner.html
http://nanaaff.blogspot.com/2015/05/saya-nak-menang-tudung-instantinner.html
http://nonasani.blogspot.com/2015/05/naazneen-faiqa-1st-giveaway-menangi.html
http://belongtomee.blogspot.com/2015/05/naazneen-faiqa-1st-giveaway-menangi.html
http://aziazidah.blogspot.com/2015/05/saya-nak-menang-tudung-instantinner.html
http://adna2029.blogspot.com/2015/05/saya-nak-menang-tudung-instantinner.html
http://shuhadahf.blogspot.com/2015/05/saya-nak-menang-tudung-instantinner.html
http://nolynqoid.blogspot.com/2015/05/saya-nak-menang-tudung-instantinner.html
http://carismerahloveisyou.blogspot.com/2015/05/saya-nak-menang-tudung-instantinner.html?m=1
http://mama3farhanah.blogspot.com/2015/05/saya-nak-menang-tudung-instantinner.html
http://cahayadiatascahaya22.blogspot.com/2015/05/saya-nak-menang-tudung-instantinner.html
http://gadis-hijau.blogspot.com/2015/05/saya-nak-menang-tudung-instantinner.html
http://faraealfarafisya.blogspot.com/2015/05/saya-nak-menang-tudung-instantinner.html
http://muslimahsejati96.blogspot.com/2015/05/saya-nak-menang-tudung-instantinner.html
http://yoorinmelacolea.blogspot.com/2015/05/saya-nak-menang-tudung-instantinner.html
http://www.kakgojes.com/2015/05/saya-nak-menang-tudung-instantinner.html
http://www.jiakreatifelt.com/2015/05/saya-nak-menang-tudung-instantinner.html
http://msermzni.blogspot.com/2015/05/saya-nak-menang-tudung-instantinner.html
http://loveyoucontest.blogspot.com/2015/05/naazneen-faiqa-1st-giveaway-menangi.html
http://mrspuex.blogspot.com/2015/05/saya-nak-menang-tudung-instantinner.html
http://storymoryluahanku.blogspot.hk/2015/05/saya-nak-menang-tudung-instantinner.html
http://eiyameya.blogspot.com/2015/05/saya-nak-menang-tudung-instantinner.html
http://winnersjourney.blogspot.com/2015/05/saya-nak-menang-tudung-instantinner.html
http://atieshaadriana.blogspot.com/2015/05/saya-nak-menang-tudung-instantinner.html
http://shehanzstudio.blogspot.com/2015/05/saya-nak-menang-tudung-instantinner.html

Sakit Perut @ Kembung Perut Kanak-Kanak

My gurl kena sakit perut..
Sedih rasanya bila dengar dia mengerang kesakitan sambil pegang perut..
6 hari my Imani sakit perut..Sakit start 11.05.2015 - 16.05.2015..
Sabtu tengah hari baru nampak reda dan aktif semula..
Mau makan nasi.. minum susu..
Main dan juga petah kembali..

Rawatan yg diberikan:-
1. Bawak g emergency Hospital Slim tp doktor kata keracunan makanan..
2. Bwk g emergency Tanjung Malim, masuk air, amik darah dan continue je ubat sblm nie..
3. Bwk blk kg untuk try cara tradisional pula..sekejap je ok nya..otw blk muntah lps menyusu so bwk g Klinik Azhar, Tanjung Malim..Doktor kata mungkin perut dia x boleh terima susu..Di sbbkan dia da x berak 2 hari, doktor masukkan ubat, baru dia berak..
5. Pergi semula kecemasan Hospital Slim..(Sampai kul 7.20pg, kul 8 bru dpt jmpa doktor..) Amik darah untuk check..3 kali cucuk..2 kali untuk amik darah dan sekali untuk masuk air..9.30pg keputusan darah keluar..kena masuk wad..Doktor nk wat pemerhatian..sbb xle nk kesan sakit apa..Doktor Haizum adalah doktor yg check dia dekat wad..Doktor pun x pasti kenapa..
Kena wat X-Ray perutnya..Keputusan X-Ray ok..Amik air kencing, result ok..Masuk hari kedua, kena pindah katil..Dari katil 4 ke katil 16..nun di hujung dunia..ptg doktor da x masuk drip..Hari kedua kat hospital nie dia wat perangai..Pagi cabut jap drip, nk g mandi..kul 10pg pakaikan blk, dia boleh bantai nangis sekuat2nya dan meronta2..Nurse cabut blk..Kul 2 pakai blk, dia bantai nangis dkt 40minit tp mak wat tengin je walaupun dlm hati rasa mcm nk cabut je jarum tu..Jenuh pujuk.
Hari kedua nie bru nampak dia aktif dan mau mkn..Mkn roti, buah anggur, wafer coklat, telur dadar..Minum pun byk..Doktor bg tau kalau xde apa ptg esknya le kuar..
Pukul 7 lbh dia muntah blk, pas2 cergas..
Mlm tdo stil merengek2 sakit perut..
Sapu minyak kat perut dia..Everytime dia cakap sakit perut jer terus sapu minyak sambil selawat dan picit2 perut dia..
Perubahan yg ketara bila petang Jumaat dia dah mau makan.. dan bermain..
Tapi yang betul2 ok ari Sabtu...
Main.. makan.. menyusu.. Tidur lena..

Selain perubatan moden, kami juga usaha perubatan Islam..
Yellah kalau dah check X-Ray xde apa.. darah ngn air kencing sume ok..
Perut pun x keras atau buncit..
Kenalah usaha cara lain lak..

Simptom2
Sakit perut yg on and off..kejap sakit kejap ok..
Makan da x brape..
Muntah everytime dia minum susu..
Bila sakit sgt dia akan muntah juga..
Sakit smpai guling2..

Kepenatan selepas menangis kesakitan..
Kecemasan Tanjung Malim

Pemeriksaan terakhir oleh Doktor Pakar sebelum dibenarkan keluar dari Wad 2, Hospital Slim River.

Cabut jarum..

Terima Kasih kepada semua Doktor dan Nurse di Wad 2, Hospital Slim River..

Tuesday, May 19, 2015

The Psychology Of Life Workshop

Assalamualaikum..
Kursus lagi..
Ini semalam punya cerita..
Kali ini kita joint kursus psychology...

Penceramah : Mohd Zaki Sarpan (Psychology Officer)
Tarikh : 18.05.2015
Masa : 8.45pg - 5.00ptg
Tempat : Dewan Anggerik, PSAS.

Menarik sebab penceramahnya fun..
Pelajaran psikologi nie adalah berterusan dan fun..
Lagipun apa sahaja mengenai psikologi ni unik dan juga kadang2 stress..
Hanyalah pendapat saya...

Tajuk Bengkel..dan Isi yang akan disampaikan..

Penceramah : Mohd Zaki Sarpan

Nampak x, betapa kusyuknya mendengar apa yg diperkatakan penceramah..
hehehe...

Jalan-jalan Usha Peserta Segmen Blogwalking Cuti Semestar By Parihh

Assalamualaikum...

Bertemu lagi... Hehehe..
Kali ini kita blogwalking untuk Segmen yang Parihh buat lak..
Pergh... Macam x caye jer, berjaya gak gi blogwalking...
Walupun lambat dek sebab kenkangan yg sungguh x di duga..
Maaflah ye kengkawan.. Tapi yg penting komitmen.. Hehehe..
Lg pun Bukan takat blogwalking...
Siap tinggal komen dan follow blog serta Google+
Ada yg saya like page dia..
Kalau macam instagram tu, maaflah ye..
X berkesempatan nak ke situ.. hehehe..

Senarai peserta..
  1. http://ekjozbuluh.blogspot.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by.html
  2. http://kanvasdakwat.blogspot.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by.html
  3. http://www.hajarshikin.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by.html
  4. http://www.hasrulhassan.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semester-by.html
  5. http://tetamu89.blogspot.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by-parihh.html
  6. http://adiazudin.com/blog/segmen-blogwalking-cuti-semester-by-parihh/
  7. http://lisa-hlovate.blogspot.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by.html
  8. http://fakmal0.blogspot.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by.html
  9. http://syahirahvaliant.blogspot.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by.html
  10. http://www.sheilainspire.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by.html
  11. http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by.html
  12. http://carismerahloveisyou.blogspot.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by.html
  13. http://ladiesingreen.blogspot.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by.html
  14. http://muhammadshahril97.blogspot.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by.html
  15. http://husnamalek.blogspot.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by.html
  16. http://cahayadiatascahaya22.blogspot.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by.html
  17. http://www.mialiana.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by.html
  18. http://thesoutheastasiangirl.blogspot.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by.html
  19. http://yuhaadie.blogspot.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by.html
  20. http://fiqadira.blogspot.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by.html
  21. http://www.ayuinsyirah.my/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by.html
  22. http://www.sayidahnapisah.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  23. http://www.maisarahsidi.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by.html
  24. http://belogamiera.blogspot.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by.html
  25. http://www.azhafizah.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by-parihh.html
  26. http://kenny977.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  27. http://mummysupplementshop.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  28. http://umikasum.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  29. http://cikash.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  30. http://www.mamaniza.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by.html
  31. http://sigadisberkacamata.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  32. http://www.bakul2011.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  33. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  34. http://mineko-ira.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  35. http://saintiskuno.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  36. http://duniamisskepeng.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  37. http://musicloveanisaa.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  38. http://mimirheem.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  39. http://zafirahjamaludin.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  40. http://www.nikkhazami.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semester-by.html
  41. http://www.akifimtiyaz.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  42. http://www.kisahpondokkecil.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  43. http://cikmanissweet.blogspot.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by.html
  44. http://mama3farhanah.blogspot.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by.html
  45. http://www.rempitkehidupan.my/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semester-by.html
  46. http://creamylittlediary.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  47. http://www.aimisyahirah.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  48. http://www.riverstonegirl.blogspot.com/2015/05/join-segmen-blogwalking-cuti-semester.html
  49. http://www.wayneharraz.com/2015/05/segmen-blowalking-cuti-semestar-by.html
  50. http://ctiezmdish.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  51. http://hidayuayumie.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  52. Ini blog saya...
  53. http://ceritapasalakuje.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  54. http://nayfatimahrasyid.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  55. http://www.jiarizaira.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  56. http://yanishak.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  57. http://azlanrumadi.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semester-by.html
  58. http://mujahidsiswa.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  59. http://kisahceriterasaya.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  60. http://ourlovenlife.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  61. http://yangbaik.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  62. http://officalmissyana.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  63. http://cikannesweetyncool.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  64. http://lakiterok.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  65. http://jombercontest.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  66. http://iamshawal.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  67. http://macammacamcite.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  68. http://akukidaldanbujang.blogspot.com/2015/05/slug-segmen-blogwalking-cuti-semestar.html
  69. http://sipanjangkata.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  70. http://imamimoth.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  71. http://ombakbergigis.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  72. http://ohresepiku.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  73. http://hanafoodielover.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  74. http://manzofficial95.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  75. http://www.kakgojes.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html
  76. http://awansayatasana.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semester-by-parihh.html
  77. http://huhahuhajerr.blogspot.com/2015/05/segmen-blogwalking-cuti-semestar-by.html

Monday, May 18, 2015

Kill Me Heal Me

Poster yg sangat cantik..

Pergh!! Lagi drama
pasal Split Personality..
Kali ini olahan yg lebih menarik..
Yang paling sweet bila ada personality kembar..satu lelaki dan satu lg pompuan..
Cuba bayangkan lelaki menggedik mcm pompuan..
Memang boleh gelak terbahak2..
Watak doktor yg sweet gila..Pas2 cam blur2 dan comey..
Walaupun cite nie byk bermain dgn emosi tapi pengarah berjaya membuatkan kita gelak sambil menangis..permainan emosi yg mantap..

Antara personality yg ada dlm watak utama..
Na Na
Perry Park
Shin Se Gi
Ahn Yo Sub
Ahn Yu Na
Mr. X

Pelakon2nya
Ji Sung as Cha Do-hyun
Hwang Jung-eum as Oh Ri-jin
Park Seo-joon as Oh Ri-on

Sepatutnya kita sbg orang tua mmg x boleh nak kawal atau tentukan apa yg patut anak kita buat..apa yg patut dia jadi bila besar..dgn siapa dia patut kawin..
Biarkan dia tentukan sendir
Live Freely!!

Sinopsis boleh baca sini.

Sunday, May 17, 2015

Bila Anak Kena Tahan Wad

Assalamualaikum..
Pengalaman sungguh..
Lain anak lain kerenahnya..

My Gurl yg second kena tahan wad..
4 hari 3 malam..
Penyakit Unknown..
2 malam je mampu temankan dia kat wad..
Malam last ayahnya yg temankan..
Tupun mengigau cari mak..
Menangis sambil panggil mak..

First time dia kena tahan wad...
Alhamdulillah doktor da bg kebenaran utk blk..
Semoga my gurl kedua2nya terus sehat..
Bila x sehat nampak lembik je..
Bila sehat baru nampak cerianya...
Tambah bila ada kakak..Memang aktif..

Thursday, May 14, 2015

Avengers - Age Of Ultron

Yeah...
Berjaya..walaupun lambat..
Hurm..pendapat peribadi saya..
Memang best..
Vision nampak sangat innocent..
Permulaan cerita yg sangat dramatik..
Cinematographic yg sangat cantik..
Adegan paling best masa mereka semua berusaha mengangkat tukul Thor dan ketika Captain America berjaya menggerakan tukul tu sedikit, muka Thor berubah..Memang epic..

Kali ini pada saya watak yang sangat menyerlah adalah Hawkeye..
dan juga Natasha Romanof.. serta hubungan antara Halk dan Natasha..
Mereka bertiga ini nampak ketara berubah dan berkembang wataknya..

Watak yang saya agak x gemar adalah Thor, untuk filem ini beliau nampak sangat serabut dan kurus..
Ataupun mungkin pandangan saya sahaja..

Aksi yang dipaparkan serta emosi yang ditonjolkan sangat bertepatan..
Pergh.. memang menepati citarasa lah..
Biar apapun yang dikata saya sangat suka Avengers kali ini..
Keseluruhannya sangat mendebarkan..

Cuma saya agak sedikit kecewa bila Visions hanya keluar sekejap sahaja..
Paul Bettany look so handsome in red.. hehehe...


Sinopsis Penuh sila Klik SINI.

Wednesday, May 13, 2015

Furious Seven

Superb.. Awesome.. Emotional and Marvelous..

Memang emosi giler bila menonton cerita ini..
Baru berpeluang menonton..
Saya bukanlah peminat tegar bagi siri ini tapi saya suka buah tangan yg ini..
Pada saya aksi dan emosinya setanding..
Jason Statham sangat ganas dan berkarisma dalam cerita ini..
Walaupun saya x brape berkenan dia jadi jahat tapi beliau kelihatan menyerlah dengan keganasan yang ditonjolkan..
Owh ya Tony Jaa pun ada ye...
Pemanduan kereta, adengan tembak menembak..
Aksi gaduh dan juga selingan lawaknya cukup rencah..
Penegasan dia kali ini adalah Paul Walker..
Ini hanyalah pandangan saya..
Hubungan antara Torento dan juga Brian..

Semasa menonton cerita ini saya abaikan yang separuh dari cerita ini bukan Paul Walker..
Dan ianya berjaya membuatkan saya menonton dengan tenang..
Cuma sedikit terkilan x dapat menontonnya di pawagam..
dan saya yakin kalau saya menontonnya di pawagam emosi nya pasti sangat berbeza..

Endingnya sangat beremosi..
Kebetulan pula Paul sudah tiada..
Memang berjaya memainkan emosi saya..
Terpotong bawang pula bila menontonnya..

Dua poster yang sangat saya suka..


Kalau nak baca Sinopsis, Klik SINI.

Wordless Wednesday #4


Jalan-jalan Usha Peserta Segmen Cash by Inani Hazwani

Assalamualaikum..
Alhamdulillah akhirnya... dah berjaya gi lawat, follow and komen mereka2 yang tersenarai di bawah...
Maaflah kalau komennya serupa ye.. hehehe..
Salam ukhwah ye kengkawan..
Maaf juga ye kalau ada yang saya x dapat nak follow, sebab ada yang blognya x boleh nak di akses.. 
Apapun Salam perkenalan.. semoga semua kita akan sukses..

76. nie saya.. hehehe..

Senarai Peserta boleh Klik SINI.. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Chit Chat

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI