Shoplinks.Asia

Wednesday, November 28, 2012

Pokok Hiasan dan Pokok Keperluan...

Alhamdulillah... makin berseri rumahku... walaupun duk kat Kuarters namun aku usahakan juga supaya rumah ku kembali berseri ngn pokok bunga dan juga pokok keperluan dapur.. hehehe... runsing bila xde pokok.. raser cam x brape nyaman jer.. sekarang nie bila kuar rumah dan masuk rumah raser damai jer.. sebab ade pokok bunga depan rumah...

Buat permulaan nie aku letak Lavender depan pintu masuk.. Pastu kat tepi koridor pintu masuk aku tanam pokok limau purut, kari ngn daum kesom.. ada gak pokok ati-ati.. Alhamdulillah pokok lavender aku tu menyerikan pintu umahku... sejuk mata memandang warna purple dan hijau...

Kat beranda depan aku gantung pokok bunga kertas dan pokok Mahkota Berduri @ nama saintifiknya Euphorbia Milli..("Bunga Kelentit Ma'am" - nama orang kg panggil.. hehehe xtau la betul ke x..) Selain tu kat beranda tu memang ada pokok kaktus yg aku beli masa honeymoon dulu.. ada dua pasu...

Nanti ingat nak beli lagi pokok ati-ati warna lain lak untuk letak depan rumah dan pokok bunga kertas untuk letak kat beranda depan.. barulah meriah.. hehehe.. Hubby pun suka.. Siap cakap lagi barulah nampak cam rumah married couple.. hehehe..

Kat bawah nie gmbar-gmbar yg sempat snap...



Pokok yang aku letak depan pintu masuk rumah... Lavender tu bunga dia sentiasa ada... suka sangat...


Pokok-pokok nie sebenarnya memberikan kedamaian dan ketenangan... hijau jer mata memandang...

Qasidah Yahanana...

Aku suka sangat Qasidah nie... Alhamdulillah tenang jer dengar Qasidah nie... Baby dalam perut pun suka..

Layan....

video


video

Tuesday, November 27, 2012

Bertambah Usiaku..


Hari ini bufday aku...

Pepagi masuk opis bos bagi coklat Vochelle (1 tin) ngn Toblerone dari langkawi.. Pastu Kak sofiah pun bagi Toblerone gak.. Aku nye second bos bagi coklat gak dari langkawi.. And then diowg celebrate bufday aku... hehehe... Coklat owh coklat meriah pagi aku dgn coklat... 

En. Hubby wish dari pagi... asal call jer dia wish.. asal call jer dia wish.. klaka pun ada.. hehehe.. Mak sedara aku bagi Cd Zikir terapi tapi xdapat lagi sangkut kat adik aku.. 

Alhamdulillah... syukur pada Allah kerana masih lagi bernafas dan membawa satu lagi nyawa dalam perut... Syukur kerana dikurniakan orang-orang yang sentiasa menyayangi diri ini.. Anakku Amani pun baik jer arini.. hehehe... x banyak ragam... cam tau-tau jer...

Semoga masih berkesempatan meraikan hari ini lagi....

Amin... amin.. amin.. Ya Rabbal alamin...



Update: Semalam Balik kerja En. Hubby blanja makan and bagi special present.. hehehe...

Friday, November 2, 2012

Lagu yang aku suka..


Lagu best dari Najwa latif.... Suka sangat lagu nie... Liriknya simple dan menyentuh perasaan...
Videoklip diapun simple dan menarik..
AdaMu - Najwa Latif
Merenung ke luar jendela
Melihat kebesarannya
Mensyukuri segala nikmat
Yang dikurniakan di dunia

Kau berikan ku kekuatan
Tuk berpegang pada jalan
Walau penuh dengan cabaran
Ku tahu ku adaMu Tuhan

Kerna kau yang satu
Yang setia bersama ku
Dikala ku jatuh ku bangkit kernaMu
Ku tahu ku adaMu disisi ku selalu
Bantulah hambaMu mencari keredhaanMu

Ku tahu ku adaMu
Ku adaMu selalu

Kerna kau yang satu
Yang setia bersama ku
Dikala ku jatuh ku bangkit kernaMu
Ku tahu ku adaMu disisi ku selalu
Bantulah hambaMu mencari keredhaanMu

Ku tahu ku adaMu
Ku adaMu selalu

ku merenung ke luar jendela
Melihat kebesarannya
Walau penuh dengan cabaran
Ku tahu ku adaMu Tuhan

video


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI